Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2731 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2017 - 17:31

Çavuşoğlu dan Yunanistana uyarı

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu
dan Yunanistana
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistanın FETÖcüler için bir sığınma üssü olmasını arzu etmeyiz. dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Bakanlıkta yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

8 FETÖCÜ ASKER FİRAR ETTİ

Fetullahçı Terör Örgütü ün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişiminden sonra 8 eski askerin Yunanistana firar ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Maalesef Yunan mahkemeleri bu 8 kişiyi Türkiyeye iade etmedi. Bu, bizde ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Çünkü Yunanistan da geçmişte darbelerden çok çeken bir ülkedir, Yunan milleti de keza öyle. Dolayısıyla biz, Yunanistan Anayasası ve yasalarına göre, bu kişilerin iade edilmesini bekliyorduk. Bu beklentimiz maalesef karşılanmadı. Diğer taraftan, Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmek için Marmaris e bulunan iki eski askerin de yine Yunanistana kaçtığını öğrendik ve bunların iade edilmesi talebimizi bir kere daha gündeme getirdik.

İki ülkenin terörle mücadelede iş birliği adımlarını artırması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Özellikle DHKP-Cye karşı geçmişte Yunanistan bazı adımlar attı. Bunları memnuniyetle karşılıyoruz ama hala DHKP-C ve PKK mevcudiyetinin olduğunu da kabul etmemiz lazım ve bunların buralarda faaliyetlerine izin verilmemesi gerekiyor. Çünkü terör hepimizin düşmanıdır, terör yok edilmelidir. dedi.

SÜREÇ TÜRKİYEYİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

FETÖ mensuplarının iadesine yönelik süreçte Türkiye in hayal kırıklığına uğradığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

Hem 8 hain, darbeci FETÖcü hain Yunanistana geçti hem de yine Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunan 2 FETÖcü hain de Egeden Yunanistana kaçtı. Bunların Yunanistana gitmemesi için o günlerde biz Nikos ile sık sık telefonda görüştük hangi tedbirleri alabiliriz diye. Ama onun dışında bizim elimizde bir rakam var. Hain darbe girişiminden bu yana 995 kişi Yunanistana sığınmacı olarak başvurmuş. Bunların hepsini incelemek lazım. Kaç tanesi FETÖcü, kaç tanesi bundan yararlanarak gitti. Biz tabii komşumuz ve ilişkilerimizi her geçen gün güvene dayalı geliştirdiğimiz Yunanistanın FETÖcüler için adeta bir sığınma üssü olmasını arzu etmeyiz. Dolayısıyla bu başvuruları titizlikle değerlendireceklerini ve Yunanistan Anayasası a ve yasalarına göre değerlendireceklerini ve hainlere prim vermeyeceklerine inanıyoruz. Kötü bir tecrübeye rağmen yani 8 kişiyle ilgili verilen mahkeme kararına rağmen hala bu inancımızı tam olarak yitirmedik, onu da söylemek isterim.

Teröristlere ve darbeye prim vermemek gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, Yunanistanın DHKP-Cye yönelik attığı adımları hatırlatarak, Yapılanları takdir ediyoruz ama terörle mücadelede daha sıkı iş birliği yapmamız gerektiği de bir gerçektir. diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024