Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1921 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Kasım 2015 - 15:23

Çavuşoğlu ve Lavrovdan it dalaşı restleşmesi

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu ve Lavrovdan it dalaşı

Rus savaş uçağının Suriye sınırnıda düşürülmesi sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde Çavuşoğlu ve Lavrovdan it dalaşı restleşmesi yaşandığı ortaya çıktı. Habertürkten Bülent Aydemirin haberine göre Türkiyenin haklılığını anlatırken, Rus SU-24 uçağının hava sahasını ihlal ettiğini, daha önce de ihlallerin gerçekleştiğini ve Rusyayı defalarca angajman kurallarının uygulanacağı konusunda uyardıklarını söyledi. Çavuşoğlu, Suriyede koalisyon güçlerinin DAEŞe yönelik operasyonlarına Rusyanın da katılmasını teklif ettiklerini, ancak olumsuz yanıt verildiğini anımsattı. Çavuşoğlu, Türk ve Rus uçaklarının havada çatışmalarını önlemek için kurulmasını önerdikleri kırmızı hattı hatırlatınca, Lavrov, Siz bu hattı kullanmamayı tercih ettiniz, bize bilgi vermediniz dedi.

YUNANİSTANI KONUŞALIM

Çavuşoğlu, mevkidaşına, 1 Eylül 1983 günü ABDnin New York şehrinden Güney Korenin başkenti Seule gitmekte olan Güney Koreye ait yolcu uçağının Sovyet Rusya tarafından düşürülmesini hatırlattı. 269 kişinin öldüğü olayda, otomatik pilotun hatası nedeniyle uçak SSCBnin nükleer denizaltı filosunun üzerinden geçmiş, Rus yetkililer uçağı inmeleri konusunda defalarca ikaz etmiş, pilot yolcu uçağı olduğunu söyleyince casusluk yaptığı iddiasıyla Ruslar tarafından düşürülmüştü.

Çavuşoğlu, Kuril Adaları üzerinde gerçekleşen bu olayı anımsatınca Lavrov, İsterseniz bunu değil Yunanistanı konuşalım. Sizin uçaklarınızla Yunanistan uçakları hava sahası ihlalleri konusunda sürekli karşı karşıya geliyor, it dalaşları yaşanıyor dedi. Çavuşoğlu ise Türkiye ile Yunanistan arasında diyalog kanallarının açık olduğunu, kıta sahanlığı ve hava sahası ihlalleri konusunda sürekli görüştüklerini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024