Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 501 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Ocak 2023 - 07:40

Çavuşoğlu ndan İsveçe Tepki

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu ndan İsveçe
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç'in Kur'an yakma izni veren kararına sert tepki göstererek, "Tüm dünyada infial yaratacak. Aşağılık, ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylem olur." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Kimse fikir özgürlüğü düşünce özgürlüğü diyemez. Bugün başka bir dinin başka bir kitabın yakılmasına izin vermiyorlar ama Kur'an-ı Kerim, İslam düşmanlığı söz konusu olunca hemen ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diyorlar. Nefret suçu, ırkçılık düşünce özgürlüğü değildir. İsveç yasalarına göre de değildir. Avrupa Konseyi kararlarına göre de değildir. Ve böylesine bir kişiye maalesef izin verildi ,tüm uyarılarımıza rağmen. Bugün 16-17 civarında böyle bir aşağılık eylemin olacağını düşünüyoruz. Öyle söylediler... Madem o saate kadar İsveç makamları gerekli tedbirleri alır ve buna fırsat vermez. Çünkü bu tüm dünyada infial yaratacak. Aşağılık ırkçı ve nefret suçu içeren bir eylem olur. " açıklamasında bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024