Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 8415 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2016 - 10:06

Canlı bombanın cesedi neden parçalanmadı?

Büyüt
Küçült
Canlı bombanın cesedi neden

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı koordinesindeki emniyet ekipleri, 2si terörist 37 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bombalı saldırının ayrıntılarını ortaya çıkmaya devam ediyor.   Yeni Åžafakın haberine göre; Canlı bombaların kimliÄŸi, yapılan DNA eÅŸleÅŸtirmelerinin ardından netlik kazandı. Daha önce parçalarla kimliÄŸi tespit edilen Seher ÇaÄŸla Demirin ailesinden alınan DNA örneklerinin sonuçları da belli oldu. Aile ile Demirin DNAları uyuÅŸtu. Cesedi yandığı için kimliÄŸi belirlenemeyen ve ikinci şüpheli olduÄŸu söylenen erkek cesedinin ise yapılan DNA eÅŸleÅŸmesinin ardından Özgür Ãœnsal olduÄŸu ortaya çıkarıldı. Beyaz renkli BMW marka araçla Kızılay yakınına gelerek bombayı patlatan Demir ve Ãœnsalın baÄŸlantıları araÅŸtırılıyor.

KILAVUZ ARANIYOR
  Saldırı noktasından baÅŸlayarak geriye dönük olarak aracın gezdiÄŸi tüm güzergahlardaki kamera görüntüleri bir havuzda toplandı. Ekipler, sözkonusu görüntüleri detaylı olarak inceliyor. PKKlı Seher ÇaÄŸla Demirin Suriyenin Kobani kantonundan kaçak yollarla Türkiyeye girdikten sonra Åžanlıurfaya geldiÄŸi belirlendi. Saldırıda kullanılan araç burada satın alındıktan sonra Demirin, V.K. ile birlikte Ankaraya geldiÄŸi anlaşıldı. Demiri Ankaraya getirdiÄŸi belirlenen V.K. her yerde aranıyor. Bulgulara göre iki teröristi BaÅŸkentte Özgür Ãœnsal karşıladı. Demir ve V.Knın, Ãœnsalın annesinin evinde kaldığı öğrenildi.

ÃœNSAL HABERSÄ°Z MÄ°YDÄ°?   Bombalı araca iliÅŸkin HGS ve benzin istasyonu kayıtları da inceleniyor. Ä°ki canlı bombanın kimliÄŸi netleÅŸirken saldırının nasıl gerçekleÅŸtirildiÄŸine iliÅŸkin tüm senaryolar da masaya yatırılıyor. Saldırının faillerinin kesinleÅŸtiÄŸini belirten kaynaklar, 17 Åžubat Merasim Sokaktaki saldırıyı ise tek bir teröristin gerçekleÅŸtirdiÄŸine dikkat çekti. Ekipler, Özgür Ãœnsalın Demirin saldırı planından habersiz olarak araçta bulunmuÅŸ olabileceÄŸini de deÄŸerlendiriyor. Bu nedenle savcılık ve emniyet birçok ihtimali gözününe alarak araÅŸtırma yapıyor. Ãœzerinde durulan senaryolar ise şöyle:

Ä°ÅžTE O SENARYOLAR

- Seher Çağla Demirin kullandığı araçta Özgür Ünsal da bulunuyordu. Daha önce de birlikte keşif yaptıkları değerlendirilen iki terörist saldırıyı da birlikte gerçekleştirdi.

- Bomba yüklü aracı Seher Çağla Demir kullanıyordu. Cesedi yanmış olarak bulunan Özgür Ünsal ise araçta değildi. Nitekim yetkililer, patlamanın ardından ceset bütünlüğünün bozulmamış olmasının da Ünsalın arabada olmadığına işaret ettiğini belirtiyorlar. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan senaryonun bu olduğu ifade ediliyor.

- Demirin idaresindeki bombalı araçla yapılan saldırının asıl hedefi Güvenparktaki çevik kuvvet ekipleriydi. Ünsal ise ikinci bir canlı bomba olarak olay yerindeydi. Demir saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Ünsal, panikle kaçışan kalabalığın olduğu yere yönelerek üzerindeki bombayı patlatacaktı. Ancak polislerin saldırıyı fark etmesi üzerine panikleyen Demir, aracı belediye otobüsünün yanında infilak ettirdi.

DOSYASI Ä°STENDÄ°

Bu arada Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Demirin Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliÄŸi ve propogandası suçundan yargılandığı dosyayı istedi. Balıkesir BaÅŸsavcılığı tarafından Demir hakkında hazırlanan iddianamede, Demirin Balıkesirde PKK yapılanmaları tarafından gerçekleÅŸtirilen basın açıklaması, toplantı, anma gibi eylemlere düzenli olarak katıldığı, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet gösteren DÖDEFe baÄŸlı Balıkesir Öğrenci DerneÄŸi üyesi olduÄŸu, pek çok gösteriye katılarak silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi.   Demirin Barış ve Demokrasi Partisi tarafından 30 Kasım 2013te düzenlenen gençlik şölenine katılmak üzere gittiÄŸi Diyarbakırda PKKya dahil olduÄŸu, daha sonra da Suriyeye geçtiÄŸi kaydedildi. Ayrıca Demirin, Balıkesir BDP Ä°l Yönetim Kurulu Ãœyesi olduÄŸu da tespit edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024