Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1990 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2015 - 11:27

Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye talebi

Büyüt
Küçült
Can Dündar ve Erdem Gül için tahliye

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gülün avukatları tarafından Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğine sunulan dilekçede, müvekkillerin gizli kalması gereken belgeleri yayımladıkları gerekçesiyle Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan tutuklandıkları anımsatıldı.

Dilekçede, yayın faaliyetinin Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmadaki fiiller için bir yardım teşkil edemeyeceğinin açık olduğu ifade edildi.

Yayın faaliyetinin MİT TIRlarını durduran sivil asker kişilerin fiilleriyle bir irtibatı olmadığının Başsavcı Hadi Salihoğlunun soruşturmaya ilişkin açıklamalarıyla da ortada olduğu kaydedildi.

SUÇ ATFETMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİLİYOR

Tutuklama kararı veren ve itirazı reddeden mahkemelerde, suç tarihi olarak yalnızca 2015 yılının gösterildiği belirtilerek bunun Dündar ve Güle suç atfetmekte çekilen güçlüğün göstergesi olduğuna dikkat çekildi. Dilekçede, tutuklamaya neden olan haberlerin yayın tarihinden bugüne kadar geçen sürenin dört ayı çoktan aştığı, Basın Yasasına göre müvekkillere bu yayın eylemlerinden dolayı dava açılamayacağı öne sürüldü.

MİLYONLARCA YURTTAŞIN AYNI SUÇLA İTHAM EDİLMESİ MÜMKÜN

Dündar ve Gülün kaçma şüphelerinin olmadığı ifade edilen dilekçede, Haberin yayınlanması ile örgüte bilerek ve isteyerek yardım edilmiş olduğu şeklindeki soyut bir akıl yürütme ile ülkemizdeki milyonlarca yurttaşın aynı suçlama ile itham edilmesi ve tutuklanması mümkündür. Hukukun bu kertede hoyratça araçsallaştırılması, adalet ilkesine, bizzat hukuk kavramının temsil ettiği değere haksızlıktır denildi.

Dilekçede, Can Dündar ve Erdem Gül haklarındaki tutuklama kararlarının kaldırılarak salıverilmelerini talep edildi.

ÖNCE İTİRAZ, SONRA DA TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Can Dündar ve Erdem Gül, 26 Kasımda Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etme, Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Dündar ve Gülün avukatları, 30 Kasımda tutuklama kararı veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğine üç cümlelik itiraz dilekçesi sunmuştu. 7. Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddederek üst mahkemeye yollamıştı. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği de eylemlerin gazetecilik faaliyeti kapsamında değerlendirilemeyeceği ve kararın usul ve yasaya uygun olduğu gerekçesiyle itirazı reddetmişti.

İtirazın reddedilmesinin ardından Dündar ve Gülün avukatları, Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak tahliye talebinde bulunmuş, burası da tahliye talebini reddetmişti. 

Özden ATİK /  DHA

can dündar,taliye,taleb





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024