Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2108 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 15:59

Cam filmi cezasını iptal ettirdi

Büyüt
Küçült
Cam filmi cezasını iptal

Geçtiğimiz yıl, 35 HDY 64 plakalı Mercedes marka özel otomobiliyle İstanbula giden işadamı Halil Gedik, Karaköyde rutin kontrol yapan trafik ekipleri tarafından durduruldu.

Ekipler, siyah renkli cam filmiyle kaplı aracın, 2 bin 918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1-b maddesi kapsamında olduğunu ve tehlike yarattığını belirterek, 172 TL idari para cezası kesti.  Halil Gedik, kesilen cezanın iptali için avukatı Mehmet Korkut aracılığıyla İstanbul 1inci Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti.

İlgili Haber Otomobilindeki filmli cam öğretmeni öldürdü!

 

Avukat Mehmet Korkutun takip ettiği itiraz, İstanbul 1inci Sulh Ceza Hakimliğinde sonuçlandı. Hakim Bekir Altun, Gediki haklı bularak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen trafik cezasını iptal etti.

Hakim iptal gerekçesinde, anılan madde kapsamında ceza uygulaması yapılabilmesi için araçta görüşü engelleyecek veya bir kaza anında içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar eşya ve çıkıntıların bulunması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

Para cezası uygulayan trafik zabıtası, araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 172 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir.

Halil Gedik, hakim kararı ile haklılığının kanıtlandığını belirtirken, Adalet yerini buldu. Hakim kesilen cezayı iptal etti. Haklılığım ortaya çıktı diye konuştu.

CEZA KESİLENLER ÖDEDİKLERİ PARAYI GERİ ALABİLİRLER

İstanbul 1inci Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği kararın örnek oluşturacağını belirten Avukat Mehmet Korkut, şöyle konuştu:

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün uygulaması maalesef yürürlükteki yasaya uymuyor. İlgili yasa, sürücünün araç kullanımı ve görüşünü engelleyecek çıkıntı veya benzeri eklentileri kapsıyor. Yasada, Dışarıdan görüşü engelleyecek filmlerin araca yapıştırılması yasaktır demiyor. Hakim, filmlerin görüşü engellemediğine karar verdi. Araçlarında film olan kişilerin, bu filmleri, görüşlerini engellemediği sürece sökmeleri gerekmez. Ceza kesilenler mahkeme yoluyla ödedikleri paralarını da geri alabilirler. Cezaları da iptal edilir.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024