Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2953 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2015 - 17:07

BÜYÜ, BÜYÜCÜLÜK VE POSTMODERN BÜYÜ

Büyüt
Küçült
BÜYÜ, BÜYÜCÜLÜK VE POSTMODERN
büyünün sözlük anlamı, “sahtekrlık, göz bağlama, şarlatanlık, oyalamak, gerçek olmayanı gerçekmiş gibi gösterme demektir.”

 

 

Yazarımız Şerif Ali Hocamızın bir bilenle sohbet yazı dizisi devam ediyor.Bu dizinin son halkası büyü ve çağdaş büyü 

 “BİR BİLEN” DOSTLA
     “Bir Bilen” Dostumla sohbet ediyoruz. Çaylarımızı yudumlarken bazen de ilginç konulara giriyoruz.
Soruyorum:
- Dostum, şu büyü denilen konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
- Sevgili Simavim, siz ne düşünüyorsanız ben de onu düşünüyorumdur herhalde. Test edelim mi? Aklımda kaldığı kadarıyla büyünün sözlük anlamı, “sahtekârlık, göz bağlama, şarlatanlık, oyalamak, gerçek olmayanı gerçekmiş gibi gösterme demektir.” Çağımızın diliyle ifade edersek, büyü de, bir nevi İnsanlar üzerinde algı operasyonu yapmak demektir. Doğruyu yanlış, yanlışı doğru göstermektir. Bu da Kuranda sihir kavramıyla 62 defa zikredilmiş ve sihir yapmak da şiddetle reddedilmiş, yapanlar ise yerilmiştir.
    Post modern bir çağdayız, bilim ve teknoloji çok şey keşfetmiş olmasına rağmen, henüz çözemediği binlerce problem var. Bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında devede kulak bile değil.
    Cinlerle iletişim kurduğunu iddia eden ve bunlarla insanları kandıran büyücüler, dün de bu gün de var maalesef. Bunlar, kendilerine özgü özel yöntemleriyle cinleri kullandıklarını iddia ediyorlar. Kendilerinin de olağanüstü güçlere sahip olduklarını ima ediyorlar.
   İslam onlara diyor ki: “Yaptığınız bu iş haramdır ve öyle basit bir günah değil; büyük günahlardandır. Bir de işlediğiniz bu günahı meşru görüyorsanız vay sizin halinize; şirk içine girmiş olursunuz .”
   BÜYÜCÜ KAPISINI ÇALALIM MI?

Yazının tamamaı için Lütfen Tıklayın





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024