Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1561 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2015 - 11:27

Bülend Ulusu vefat etti

Büyüt
Küçült
Bülend Ulusu vefat

İstanbulda 92 yaşında hayata veda eden Bülend Ulusunun cenazesi yarın Teşvikiye Camiinde öğleyin kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Bülend Ulusu, 1 Mayıs 1940 tarihinde girdiği Deniz Harp Okulundan 15 Ekim 1941 tarihinde asteğmen rütbesi ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, muhriplerde branş subaylığı, bölüm amirliği ve çeşitli karargh görevlerinde bulundu. 1955 yılında Deniz Harp Akademisinden mezun oldu. Daha sonra sırasıyla TCG Gaziantep Komutanlığı, çeşitli karargah görevleri ve II. Muharip Filotilla Komodorluğu görevlerinde bulundu. Bülend Ulusu 1964 yılında Tuğamiral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Deniz Kuvvetleri Harekat Daire Başkanlığı, Mayın Filosu Komutan Vekilliği görevlerine atandı. 1967 yılında Tümamiral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Harp Filosu Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekt Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bülend Ulusu,1970 yılında Koramiral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı ve Donanma Komutanlığı görevlerini yürüttü ve 1974 yılında Oramiral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Yüksek Askeri Şura üyeliği, Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. 1977-1980 yılları arasında Deniz kuvvetleri Komutanı olarak görev yaptı. 1980 yılının Ağustos ayında emekli oldu. 12 Eylül Darbesinden önce 11 Temmuz günü yapılması planlanan Bayrak Harekatının ertelenmesi nedeniyle askeri müdahaleyi yapan kadro arasında yer alamadı.

HÜKÜMETİ KURMAKLA GÖREVLENDİRİLDİ

Evli ve 1 çocuk babası Bülend Ulusu, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Millî Güvenlik Konseyi tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi. Yeniden serbest seçimlerin yapıldığı 1983 yılına kadar Başbakanlık yaptı. Bülend Ulusu 1983-1987 yılları arasında İstanbul Milletvekilliği yaptı. Yeditepe Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliği yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024