Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 721 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2022 - 07:00

Bozdağ: Anayasanın 24. ve 41. maddesi değişecek

Büyüt
Küçült
Bozdağ: Anayasanın 24. ve 41. maddesi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Başörtüsü için tek maddede değişiklik yapılmasına karar verildi'' dedi. Bozdağ, ikinci düzenlemenin de 41. maddede olacağını söyledi.

dalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ TRT Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

​

 

Ä°ÅŸte Bakan BozdaÄŸ'ın açıklamalarından satır baÅŸları:

 

İşkenceye sıfır toleransı iktidar olunca hemen uyguladık.

Cezaevi yapmak övünülecek ve anlatılacak bir iÅŸ deÄŸil. KeÅŸke suç iÅŸlenmese de cezaevleri olmasa. Bunlar mecbur olduÄŸumuz iÅŸler.

 

BAÅžÖRTÜSÜ Ä°ÇÄ°N ANAYASA TEKLÄ°FÄ°

CHP'nin TBMM'ye verdiÄŸi teklif esasında olmayan sorunu yeniden sorun haline getirecek bir dayanak teÅŸkil ediyor. Özel sektörü ve diÄŸer alanları kapsamıyor. Kamuda sadece bir mesleÄŸi icra eden kadınları kapsıyor. Bu düzenleme yasakçı zihniyet geldiÄŸinde, olmayan sorunu yasal dayanaklı soruna dönüÅŸtürür. 

CHP bu teklifi neden verdi? Bu teklif niye ÅŸimdi geldi. AYM'de milletin temel hak ve özgürlüklerini dava konusu eden CHP. Sebebi BaÅŸkanlık sistemidir, 50+1 sistemidir. Kendi sabit oyları yetmeyince, karşıdan oy alacak.

Sayın CumhurbaÅŸkanımızın yenme ve kazanma korkusu onları daha fazla insanlara yaklaÅŸmaya da zorlayacaktır. CumhurbaÅŸkanımızın 20 yıldır yenilmeyen bir pehlivan oluÅŸu, CHP'yi deÄŸiÅŸmeye zorlamıştır. 

"BAÅžÖRTÜSÜ Ä°ÇÄ°N ANAYASANIN 24. MADDESÄ° DEĞİŞECEK"

KılıçdaroÄŸlu, Meclis'e teklifi verince, CumhurbaÅŸkanımız artık böyle bir sorun olmadığını söyleyerek karşı bir teklifte bulundu. Gelin bir güvence istiyorsanız daha iyisini yapalım, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi yapalım. Biz bir çalışma yaptık. Hem siyasi hem uzman ekip birlikte istiÅŸare yaptık. Tek maddede deÄŸiÅŸiklik yapılmasına karar verildi. Bunun doÄŸru yeri din ve vicdan hürriyetini düzenleyen anayasanın 24. maddesidir. Bu madde sadece başını örten kadınlarımıza deÄŸil başı açık kadınlarımızın da anayasada temel hak ve özgürlükler anlamında da ÅŸarta baÄŸlanamayacağı ifade ediliyor.

41. MADDE DE DEĞİŞECEK

Düzenleme büyük bir kabul görecektir. CHP'nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düÅŸünmüyorum. Ä°ki maddelik bir düzenleme yapılacak. Ä°kincisi de 41. madde. Aile Türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir. Sadece Türkiye'de deÄŸil birçok ülkede aileyi korumak için anayasada deÄŸiÅŸiklik yapıldı.

MADDE 24 NEDÄ°R?
''Madde 24 – Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.

14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak ÅŸartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.Din ve ahlak eÄŸitim ve öÄŸretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öÄŸretimi ilk ve ortaöÄŸretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eÄŸitim ve öÄŸretimi ancak, kiÅŸilerin kendi isteÄŸine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine baÄŸlıdır. Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kiÅŸisel çıkar yahut nüfuz saÄŸlama amacıyla her ne suretle olursa olsun dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan ÅŸeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.''

MADDE 41 NEDÄ°R?
''Madde 41 – Aile, Türk toplumunun temelidir ve eÅŸler arasında eÅŸitliÄŸe dayanır.

Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öÄŸretimi ile uygulanmasını saÄŸlamak için gerekli tedbirleri alır, teÅŸkilatı kurar.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kiÅŸisel ve doÄŸrudan iliÅŸki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Devlet, her türlü istismara ve ÅŸiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.''


BozdaÄŸ'ın açıklamalarından diÄŸer satırlar ÅŸöyle:

YARGI PAKETÄ°

Yakında detayları paylaşacağız.

MECLÄ°S'TE ÇEKÄ°ÇLÄ° PROTESTO

Meclis, vekillerin deÄŸil milletin meclisidir. Milletin deÄŸerlerini vekillerin hepsi iç tüzüÄŸe göre çalışarak koruyacak. Kürsü sorumsuzluÄŸunu ortaya koymuÅŸtur. Genel kurullara silahla girilmez. Çekiçle girilmez, bu da silahtır. Vekillerin içeriye silahla girmeyeceÄŸi kabul edilerek aranmıyor. Yasaklara önce vekillerin uyması gerekir. Ä°ç tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi Türkiye'nin hayrına olur.

DEZENFORMASYON TEKLÄ°FÄ°

Bu yasa kadar haksız saldırıya uÄŸramış çok az yasa var.

'KÄ°MYASAL SALDIRI' Ä°DDÄ°ASINA TEPKÄ°

TTB BaÅŸkanı'nın söylediÄŸi sözler yenilir yutulur deÄŸil. Büyük bir iftiradır. TTB'nin üyeleri böyle bir baÅŸkanı taşımak zorunda deÄŸil. Önce Türk tabiplerinin buna karşı çıkması lazım. Bu ilk deÄŸil, bundan önce de TTB BaÅŸkanı'nın böyle açıklamaları var.

PKK'LI VE FETÖ'CÜLERÄ°N Ä°ADESÄ°

Süreci takip edeceÄŸiz. Türkiye sözünde duran bir ülkedir. 

REFERANDUM ÇAÄžRISI

Metin ortaya çıktığı zaman toptan karşı duruÅŸ ortaya koymaları bu milletle kavgalı oldukları anlamına gelir. Referanduma gidilmesi takdirde büyük çoÄŸunlukla kabul edilecektir. Kim ailenin korunmasına karşı çıkabilir.CHP'li seçmenlerin çoÄŸu da evet diyecektir.

Pandemi gelene kadar ÅŸehir hastanelerini yerin dibine soktular. Pandemide milletimiz ÅŸehir hastanelerini gördü. 

KILIÇDAROÄžLU'NUN ADAYLIK SÄ°NYALÄ°

Karşıda denenmedik kim var?KılıçdaroÄŸlu denenmedi mi? Ä°ktidarsa, oldular geçmiÅŸte. Sayın CumhurbaÅŸkanımız dış politikayla uÄŸraşıyor, ülkeyi AK Parti'yi yönetiyor. Türk halkı siyasetçilerinden çok daha akıllı. 'Bir de beni deneyin' diyor, millet de soruyor AK Parti'nin yaptığından daha farklı ne yapacaksın? VatandaÅŸ 'seni niye deneyeyim' diye soruyor. Onlar bol bol güzel lafları diziyor alta. Bu milletin bunlara karnı tok.

Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz. Vizyonumuzu açıklayacağız. BaÅŸkanlık sistemi, CHP'yi dönüÅŸtürdüÄŸü gibi Türkiye'yi de dönüÅŸtürmeye devam edecektir. 

Muhalefet dünü temsil ediyor. Biz diyoruz ki ileriye bakacağız. Biz yeniyi temsil ediyoruz. SaÄŸlıkta reform, TOKÄ°, Kanal Ä°stanbul yeni fikirler... Yeniyi açıklayacağız. Ayın 28'inde CumhurbaÅŸkanımız neler yapacağımızı açıklayacak.

Millet koÅŸanı, çalışanı istiyor. Biz halkın arasındayız. Ä°ki esnafa uÄŸrayıp seçim çalışması sanıyorlar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024