Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2911 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2015 - 09:36

Boğazın Boğası hayata veda etti

Büyüt
Küçült
Boğazın Boğası hayata veda

Karaciğer yetmezliği bulunan ve geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği başlaması üzerine yoğun bakıma alınan eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

 

Sinan Şamil Sam geçtiğimiz Salı günü tedavi gördüğü Sancaktepe Via Hospital Hastanesinden Başbakan Ahmet Davutoğlunun talimatıyla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmişti.

Sam, tedavi gördüğü yoğun bakımda bu gece saat 01.30 sıralarında yaşama veda etti. Ailesi ve arkadaşları acı haber üzerine hastaneye geldi.

DOKTORLAR ELLERİNDEN GELENİ YAPTI AMA...

Ailesi ve yakınlarının hastaneye geldiği Samın ölümüyle ilgili açıklamayı kardeşi Alparslan Sam yaptı. Alpaslan Sam, ağabeyinin 01.30 sularında vefat ettiğini belirterek, Hepimizin başı sağolsun. Sözün bittiğini yerdeyiz. Çok üzgünüm. Gerek başka hastanedeki gerekse burada Pendikte doktorlar ellerinden geleni yaptılar ama bu sefer olmadı. Çok üzgünüz dedi.

CENAZESİ YARIN ANKARA KOCATEPE CAMİSİNDE

Sinan Şamil Samın cenazesinin yarın Ankarada Kocatepe Camisinde kılınacak öğlene namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

 

SİNAN ŞAMİL SAM KİMDİR?

Sinan Şamil Sam (d. 24 Haziran 1974, Frankfurt, Almanya), aslen Karslı Türk profesyonel ağır sıklet boksörüdür. 24 Haziran 1974 tarihinde Almanyanın Frankfurt şehrinde doğdu. Amatör boks yaşamı yıllarında oldukça başarılıydı. Sinan Şamil Sam gurbetçilerin Muhammed Alisi idi...Sinan Şamil Sam gurbetçilerin Muhammed Alisi idi...

1999DA AMATÖR BOKSTA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

9 defa Türkiye şampiyonluğunu kazandı. 1992 yılında Gençler Dünya Şampiyonu oldu. 1993te Vize-Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 1995 Dünya İkinciliğini elde ederken 1999 Büyüklerde Amatör Boks Dünya Şampiyonu olmayı başardı. 15 Nisan 2000 tarihinde profesyonel oldu. 12 Ekim 2002de Polonyalı rakibi Przemyslaw Saleta karşı Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıktı ve yedinci raundda nakavtla yendi.

PROFESYONEL BOKSTA 35 MAÇIN 31İNİ KAZANDI

Boğazın Boğası lakabıyla tanındı. Yaptığı 35 maçın 31ini kazandı. Bu galibiyetlerden 16sını nakavtla elde etti. altın kemerini iki maç boyunca korumasını bildi. Bunlardan ilki Danny Williamsa karşıydı ve maçı altıncı raundda teknik nakavtla aldı. İkinci maçında ise Julius Francis ile yaptı ve bu maçı da yedinci raundda nakavtla kazandı. 14 Şubat 2004 tarihinde Stuttgartta ringe çıkan Sinan Şamil Sam, Arnavut asıllı Alman vatandaşı Luan Krasniqiye sayıyla yenilerek altın kemeri teslim etti.

2004TE WBC DÜNYA KITALARARASI AĞIR SIKLET ŞAMPİYONU

20 Kasım 2004te Güney Almanyanın Kempten kentinde Rus boksör Denis Bakthova karşı ringe çıktı. Bakhtovu onuncu raundda nakavtla yenerek WBC klasmanında Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanının sahibi oldu.22 Şubat 2005te bu kez Berlin WBC Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonası unvan maçında rakibi Lawrence Clay-Beyi sayıyla yenerek galibiyete kavuştu.

11 Haziran 2005te Kempten WBC Dünya Kıtalarası Ağırsiklet Boks Şampiyonası unvan maçında rakibi Ugandalı Peter Okhelloyı sayıyla yendi. Ancak aynı yılın 12 Kasım tarihinde Hamburg WBC Dünya Kıtalarası Ağırsiklet Boks maçı ve WBC Dünya Ağırsiklet eliminasyon maçında rakibi Rus Oleg Maskaeve yenildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024