Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2098 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:35

Bilgiç: Eğit-donat programında aksama yok

Büyüt
Küçült
Bilgiç: Eğit-donat programında aksama
Güncel Haberleri › Bilgiç: Eğit-donat programında aksama yok haberi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Esed rejimine karşı savaşan Suriyeli muhaliflerin askeri eğitimini öngören Eğit-Donat programının durdurulduğu iddialarını yalanadı. Bilgiç, CHPli Gürsel Tekinin TSK 2 gün içinde Suriyeye girecek iddiası için de yoruma bile gerek yok dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine yönelik eğit-donat programıyla ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Program planlandığı şekilde devam ediyor. Hazırlıklarda da herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak” dedi. Bilgiç, bakanlıkta yaptığı olağan basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

- EĞİT DONAT: “Eğit-donat programının başlamayacağı yönündeki iddialar “temelsiz ve spekülatif.”  Program planlandığı şekilde devam ediyor. Hazırlıklarda da herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak” diye konuştu. Bilgiç, 1500-2000i Türkiyede olmak üzere yılda yaklaşık 5 bin kişinin eğit-donat kapsamında programa destek veren ülkelerde eğitilecek.”

- SURİYE İLE SAVAŞ İDDİASI: (CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekinin Türkiyenin 2 gün içinde Suriyeye gireceğini iddiası üzerine) “Bunlar çarşamba günü basında yer aldı. Herhalde salı günü ifade edilmiş. Zaten iki gün de geçmiş oldu. Türk ordusu Suriyeye girmedi. Benim fazlaca yorum yapmama gerek yok. Zaten bu iddiaların doğru olmadığı ortada.”

- SUUDİLERLE ANLAŞMA: “Suriye konusunda iki ülkenin görüşlerini örtüşüyor. Suudi Arabistana ilişkin olarak söylenen şeyler çok yeni değil. Haberdeki Nusra örgütüne destek iddiası ise tamamen yalan Nusra Türkiye için bir terör örgütüdür.”

- IRAKIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ: “Biz baştan beri zaten Irakın toprak bütünlüğünün yanında olduğumuzu söyledik. Bu politikamızda da herhangi bir değişiklik yok. Mesut Barzaninin ifadeleri üzerine herhangi bir yorum yapmıyorum ama genel olarak Irak politikamız belli. ”

- ÇAĞRILAN BÜYÜKELÇİLER: 1915 olayları ile ilgili olarak Avustralya, Lüksemburg ve Vatikan gibi ilk defa kullanan devletlerdeki büyükelçilerin ise çağrıldı. Bilgiç, istişareler için Ankaraya çağrılan büyükelçilerin yakın bir zamanda dönmeleri öngörülmüyor.

‘Memleketim portalı yayında

Konuşmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun temasları hakkında da bilgi veren Bilgiç, dün Çavuşoğlu tarafından Münihte tanıtımı yapılan “Memleketim” portalı hakkında da bilgi verdi. Projenin Dışişleri Bakanlığının inisiyatifi ile başlatıldığını aktaran Bilgiç, hedefin yurt dışında yaşayan Türklerin birbirleri ile irtibatını sağlamak, özellikle de hedef kitle olan gençlerin Türkiye ile olan bağlantısı kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024