Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2772 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2016 - 13:11

Bildiriye imza atan akademisyen hücreye konuldu!

Büyüt
Küçült
Bildiriye imza atan akademisyen hücreye

Bu suça ortak olmayacağız başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Nişantaşı Üniversitesinden atılan Yrd. Doç. Muzaffer Kaya, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esra Mungan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Kıvanç Ersoy terör örgütü propagandası yapmaktan tutuklanmıştı.

Evrensel gazetesinden Mithat Fabian Sözmenin haberine göre ;  3 günlük müşahade süresinin ardından Cuma günü koğuşa alınması beklenen Esra Mungan için cezaevi idaresi Tek kişilik koğuşta kalması uygun kararı verdi.

Munganın Avukatı Meriç Eyüboğlu, yaptığı açıklamada cezaevi yönetiminin bu kararının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve tek kişilik koğuşun müvekkilinin tecrite alınması anlamına geldiğini söyledi.

Munganın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlülerin kaldığı bölüme konulduğunu dile getiren Eyüboğlu, Tamamen tecrit koşulları geçerli. Günde 1.5 saat havalandırma hakkı var yalnızca. Kimseyi görmüyor dedi.

İTİRAZ EDİLDİ

Munganın ayda 1 ziyaretçi hakkı olan hükümlülerin kaldığı bölümde tutulduğu için, tutukluların haftada 1 görüşme hakkından yararlanıp yararlanamayacağının da belirsiz olduğunu dile getiren Eyüboğlu, konu hakkındaki yasal başvuru ve itirazların yapıldığını ifade etti.

Eyüboğlu, Mungana yönelik uygulamanın hukuka aykırı olmasının ötesinde en temel insan haklarına aykırı olduğunu söyleyerek ulusal ve uluslararası tüm girişimlerde bulunulacağını söyledi.

Cezaevi idaresinin kararının, insanlık dışı bir yalnızlaştırma olduğunu ifade eden Eyüboğlu, Barış için Akademisyenlerin de arkadaşlarını yalnız bırakmamak için her türlü destek ve dayanışmayı gösterme kararlılığında olduğunu ifade etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024