Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3449 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 16:53

Bilal Erdoğan Batı Trakyayı ziyaret etti

Büyüt
Küçült
Bilal Erdoğan Batı Trakyayı ziyaret
Güncel Haberleri › Bilal Erdoğan Batı Trakyayı ziyaret etti haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan 2 -3 Mayıs tarihlerinde Batı Trakyayı ziyaret etti. Gümülcine ve İskeçede soydaşlarla bir araya gelen Bilal Erdoğana Batı Trakya ziyaretinde 8 yaşındaki oğlu Ömer Tayyip Erdoğan da eşlik etti.

İlgili Foto Galeriler
Bilal Erdoğan Batı Trakyayı ziyaret etti

Batı Trakya ziyaretine 2 Mayıs Cumartesi günü Gümülcineden başlayan Bilal Erdoğan, ilk olarak Gümülcine merkezindeki tarihi Eski Camiyi ziyeret etti ve öğle namazını soydaşlarla birlikte kıldı. Namaz sonrası soydaşları selamlayan Erdoğan, konuşmasında şunları belirtti;

“Mümkün olduğunca burada daha fazla kardeşimizle kucaklaşalım, selamlaşalım istedik. Anavatandan Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdik. Hem burada birliğinizi ve kardeşliğinizi, hem kendi aranızda hem de bizimle olan birliği ve kardeşliği nasıl daha fazla yükseltebiliriz, uzaktan da olsa hissettiğimiz yakınlığı daha fazla icraate dökebiliriz diye sohbet üzerinden bunları değerlendirelim ve konuşalım istedik. Biz Türkiye olarak sizlerle birlikteyiz. Yunanistan bir ekonomik krizin içerisinden geçiyor. Hamdolsun Türkiyede işler buraya göre çok daha iyi noktada. Elbette buradaki ekonomik şartlar da eminim Türkiyenin de desteği ile toparlanacaktır. O konuda da bir çok çalışmanın yapıldığını işitiyorum ve duyuyorum. Yine tekrarlayacağım, biz kardeşiz ve bu kardeşliğimizi güçlendirmek için çalışalım. Fesatlara hiç bir zaman aldanmayalım, bu birliğimizi ne kadar güçlü tutarsak geleceğimiz de o kadar güçlü o kadar aydınlık olur. Türkiye güçlendikçe inşaallah sizler de daha güçlü olacaksınız. Allahü Tealânın bize emrettiği İnananlar kardeştir şiarımız var. Türkiyede de burada da bunu güçlendirmek zorundayız. Müslümanlar birlik oldukça güçlü olacaklar, milletler birlik oldukça güçlenirler. Onun için biz, her ne kadar aramıza sınırlar girmişse de bu birliğin bir nebze beslenmesi, desteklenmesine de katkısı olur diye buraya geldik” dedi.

 

Eski Camiden ayrılan Bilal Erdoğan daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünü ziyaret etti. Erdoğan, Müftü İbrahim Şerif ve çok sayıda din görevlisi tarafından karşılandı. Ardından T.C. Gümülcine Başkonsolosluğuna geçen Erdoğan, Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ile de makamında görüştü. Bilal Erdoğan Gümülcine temasları kapsamında İmam Hatip Mezunları Derneğini de ziyaret etti ve derneğin yöneticileriyle görüşme imkanı oldu.

 

Konsolosluk ziyaretinin ardından Kırmahalle Camiine giden Erdoğan namazı soydaşlarla birlikte eda etti. Namaz sonrası Erdoğan bir süre soydaşlarla sohbet ettikten sonra Gümülcinede son olarak merhum lider Dr. Sadık Ahmetin kabrini ziyaret etti.

Kozlukebir ve Değirmendere köylerini de ziyaret etti

Batı Trakya ziyareti kapsamında Gümülcinedeki temaslarını tamamlayan Bilal Erdoğan şehirden ayrıldı ve Kozlukebir köyünü gitti. Erdoğana Kozlukebir köyünde akşam yemeği ikram edildi. Yemeğe Türkiyenin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ile azınlık temsilcileri iştirak etti.

Kozlukebir ziyaretinde Trakya Tütüncüler Kooperatif Hüseyin Esat, Bilal Erdoğana kendilerine destek sağlamak amacı ile azınlık çiftçisinin sorunlarını dile getiren bir mektup sundu. 

Yemek sonrası Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Bilal Erdoğana bir kahve fincan takımı, babası Recep Tayyip Erdoğana ise Gümülcine kahvesi ile bölgenin meşhur Kavala kurabiyesini hediye etti. Akşam namazını Kozlukebir Camiinde kılan Erdoğan, namaz sonrası köy halkına hitap etti. Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Öncelikle sizlere Recep Tayyip Erdoğanın kucak dolusu selamlarını getirdim. Bu bölgeye ilk ziyaretimi gerçekleştirdim. Bu bölgeler sıcaklığını yüreğimizde hissettiğimiz ilk yerler. Bu sıcaklığın boşuna olmadığını nerden kaynaklandığını daha iyi anlıyoruz. Batı Trakyada birlik olmamız gerekiyor. Birlik oldukça gücümüz artacak, birlik oldukça çocuklarımıza daha iyi gelecek sağlayacağız” dedi.

Bilal Erdoğan yemek sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun kayın pederi Hasan Mümini evinde ziyaret etti. Ardından köy kahvesinde soydaşları selamlayan Erdoğan, Kozlukebirden ayrılarak Değirmendere köyüne gitti. Burada  Yatsı namazını kılan Erdoğan, kendisi de Gümülcineli olan IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Erenin ağabeyi ile görüştü ve hasbihal etti. Değirmendere ziyareti sırasında babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı telefonla arayan Bilal Erdoğan, köy halkıyla birlikte telekonferans görüşmesi gerçekleştirerek, Batı Trakya Türk halkına selamlarını iletti.

Bilal Erdoğan, Şahinde coşkuyla karşılandı

Batı Trakyada ilk gününü Gümülcinede yoğun bir programla geçiren Bilal Erdoğan, 3 Mayıs Pazar gününü ise İskeçede geçirdi ve farklı köylerde düzenlenen hatim merasimlerine katıldı.

İskeçe programına  Dinkleri ziyaret ederek başlayan Bilal Erdoğan, Dinkler köyünde düzenlenen hatim merasimine katıldı. Hatim merasimini düzenleyenleri, vesile olanları tebrik eden eden Erdoğan halka yaptığı konuşmadan birlik beraberlik mesajları verdi. Ardından Dinklerden ayrılan Erdoğan bu kez balkan koluna hareket ederek Mustafçova köyünü ziyaret etti. Erdoğanı köyde yüzlerce soydaş karşıladı. Köy camiinde halka konuşma yapan Bilal Erdoğan, diğer konuşmalarda olduğu gibi birlik beraberliğin önemini vurguladı. 

Dinkler ve Mustafçovada düzenlenen hatim merasimlerine katılarak soydaşları selamlayan Bilal Erdoğan balkan bölgesinde son olarak Batı Trakyanın Türkleri in kalesi olarak nitelendirilen Şahin köyünü ziyaret etti.

Bilal Erdoğanı köyün girişinde Şahinliler coşkuyla karşıladı. Hatim merasiminin yapıldığı camiye giden Bilal Erdoğan çocukların okudukları Kuran-ı Kerim, şiir, ve ilahileri dinledi.  Bilal Erdoğan, Şahin halkına bir sürpriz yaparak Aşr-ı Şerif okudu. Şahin hatim merasiminde halka seslenen Müftü Ahmet Mete, T.C. Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, milletvekili Hüseyin Zeybek ve Belediye Başkanı Cemil Kabza ve Bilal Erdoğan birlik beraberlik mesajları verdiler.

 

Erdoğan burada yaptığı konuşmada Bakın geçen hafta Bosna Hersek eydik. Bosna Hersekte burunlarının ucunda, gözlerinin dibinde, iki iyüz binin üzerinde Müslüman katledildi. Buna dur diyebildiler mi? (Hayır) Bunu durdurabildiler mi? (Hayır) Peki Fransada beş altı kişi öldü diye ne yapıyorlar? Hepsi kıyameti koparıyor değil mi? Hiç bir yerde insan ölmesin, ne Fransada ölsün, ne Bosnada ölsün, ne de Ugandada ölsün. Osmanlı İmparatorluğunun 20 milyon kilometre kare üzerinde 600 yıl boyunca tahsis ettiği barış düzeninin buna benzer bir düzenin yeniden uluslararası toplum arasında tahsis edilmesine bağlı ve bunun için de bir civanmert lidere ihtiyaç vardı. Şimdi elimizde bir civanmert lider var. Recep Tayyip Erdoğan dedi. 

Bilal Erdoğan Batı Trakya ziyaretini ÇINAR Derneği, MİLLET Gazetesi ve İTB ile tamamladı

Bilal Erdoğan Batı Trakya temaslarını Millet gazetesi, Çınar Derneği ve İskeçe Türk Birliği ziyaretiyle tamamladı. 

Şahin hatim töreninden sonra merkezi İşkeçede bulunan ve Çınar FM radyosu sahibi olan Çınar Derneği i ziyaret eden Erdoğanı burada dernek başkanı ve Millet gazetesi sahibi Cengiz Ömer karşıladı. Ömer, dernek faaliyetleri hakkında Erdoğanı bilgilendirdi. Ardından Millet gazetesi Yayın koordinatörü Bilal Budur tarafından Millet gazetesi hakkında bilgi edindi. 

İTBde ise Erdoğan başkan Ahmet Kurt ve YK üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Kurt Erdoğana dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Erdoğan, gerek Çınar ve gerekse İTBde yaptığı konuşmada yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu ve Azınlığımızın bütün kurum ve kuruluşlarının ciddi çalışmalarında her türlü desteğin anavatan olarak verilmeye devam edileceğini bildirdi.

İki günlük Batı Trakya ziyaretini İskeçe merkezde gerçekleştirdiği bu son ziyaretlerle tamamlayan Bilal Erdoğan İskeçeden ayrılarak Türkiyeye döndü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024