Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1889 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2015 - 06:50

Belgeleri imha edenleri gizli tanık deşifre etti

Büyüt
Küçült
Belgeleri imha edenleri gizli tanık deşifre
Güncel Haberleri › Belgeleri imha edenleri gizli tanık deşifre etti haberi

İstanbuldaki son Paralel Yapı operasyonlarında tutuklanan emniyet görevlilerini, daha önce birlikte çalıştıkları bir polis memurunun gizli tanık olarak verdiği ifadeleri yaktı.

Kemal Gümüş

Gizli tanık,  17 ve 25 Aralık darbe operasyonlarından sonra Paralel ekibin, emniyette tüm kayıtları nasıl  yok etmeye başladığını anlattı. 13 Nisanda 29 kişi gözaltına alınmış, aralarında İstanbul  Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile bu şubenin müdürü Nazmi Ardıçın da aralarında bulunduğu 19u tutuklanmıştı.  Tutuklanan emniyet görevlilerinin daha önce kendileriyle birlikte çalışan bir polis  memurunun ifadeleri yaktı. Gizli tanık olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ifade veren polis memuru, 17 ve 25 Aralıkta yolsuzluk operasyonu diye yapılan darbe girişimine itiraflarda bulundu.

‘Emri Mustafa Demir verdi

Yaptıkları bazı dinleme dosyalarının suretlerini de amirlerinin talimatıyla savcılığa gidecek klasörlerin içine koyduklarını söyleyen gizli tanık, şunları anlattı: “Çünkü emniyette suret kalsaydı bizden sonraki ekip soruşturmayı öğrenebilirdi. Format emrini Mustafa Demirhan bize verdi. Ahmet ve Veysel, Mali Şubedeki bütün bilgisayarlara format attılar. Wipe denilen ve geri dönüştürmesi mümkün olmayan şekilde Mali Şube Teknik Takip İzleme Büro Amirliğindeki bütün bilgisayarlara format attılar. Mustafa Demirhan bütün verileri ve hard diski aldı gitti. Kazım Aksoya da dijital veriler veriliyordu” dedi.

ÇETENİN MUHBİRLERİ GİZLİ TANIK OLDU

Emniyetteki Paralel ekip tarafından muhbir (Yardımcı İstihbarat Elemanı) olarak kullanılan 4 kişi de Paralel soruşturma yürüten savcılara gizli tanık olarak ifade verdi. Yaman, Damacana, Çakır, Atik kod adlarıyla ifadeleri alınan gizli tanıklar, kendilerinin iletişime geçtiği polislerin kod isim kullandığı için gerçek adlarını bilmediklerini söyledi. Muhbirler, genellikle İstihbarat Şubeye PKK terör örgütüne ilişkin bilgiler verdiklerini belirtti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024