Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2066 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Aralık 2015 - 13:02

Başsavcılık Hrant Dink iddianamesini onayladı

Büyüt
Küçült
Başsavcılık Hrant Dink iddianamesini

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin 19 Ocak 2007de Şişlide uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen ve kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin iddiaların araştırıldığı soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Daha önce Başsavcılığa iki kez gönderilen fakat Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekilince iki kez Savcı Gökalp Kökçüye iade edilen Hrant Dink iddianamesi, üzerine küçük değişiklikler yapıldıktan sonra yeniden Başsavcılığa sunulmuştu. İki kez iade edilen iddianame, bu defa Başsavcılık tarafından onaylandı.

Hrant Dink iddianamesi, Başsavcılık tarafından onaylanarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkemenin iddianamenin kabulü veya reddi konusunda karar vermesi için 15 günlük süresi bulunuyor.

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına yönelik soruşturmada, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir cinayette ihmalleri olduğu, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek, cinayetin işlendiği dönemde İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve tasarlayarak öldürmeye yardım etme suçlarından tutuklu bulunuyor.

dink,dava,onama,savcılık





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024