Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2256 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2015 - 16:10

Başkalede 275 öğrenci 40 gündür okula gidemiyor

Büyüt
Küçült
Başkalede 275 öğrenci 40 gündür okula

Başkaleye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Eşmepınar Mahallesi yakınında bulunan Eşmepınar Jandarma Karakoluna bir grup PKKlı terörist tarafından 6 Ekimde saldırı düzenlendi. Saldırada 14 asker yaralanırken, çıkan çatışmalarda 3 terörist öldürüldü. Eşmepınarda oturan öğrenciler okullarına normal olarak devam ederken, Terazın, İkizdeğirmen, Evbakan, Uğurlu ve Ömerdağ mahallelerinde yaşayan 275 çocuk velilerinin aldığı karar nedeniyle okula gitmemeye başladı. Veliler, çocuklarını taşımalı sistemle Eşmepınara gönderdiklerini, ancak saldırıdan sonra göndermeme kararı aldıklarını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Endişe nedeniyle bu kararı aldıklarını anlatan veliler, çocukların Eşmepınara 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yavuzlar Mahallesindeki okala gönderebileceklerini ifade ederken Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri buna sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Başkale Kaymakamı Abdulselam Öztürk, taşımalı eğitim veren Yavuzlar Mahallesindeki okulun tam kapasite dolu olduğunu, bu nedenle bunun mümkün olmadığını belirtirken, ilçe merkezindeki YİBOya getirme fikrine ise velilerin sıcak bakmadığını söyledi.

Başkale Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk de bu konuyu çözüme kavuşturmak için velilerle ve muhtarlarla bir kaç kez görüştüklerini anlattı. Öztürk, Okul planlarımızı biz sene başında yapıyoruz. Başka okula öğrencileri taşısak mevcut öğrenci sayısı artar, Yavuzlar bunun için uygun değil. Ama bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor dedi.

DHA-Van / Başkale - Engin ERTURK





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024