Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1761 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2015 - 15:35

Bakandan İğneada açıklaması: Öyle bir çalışma yok

Büyüt
Küçült
Bakandan İğneada açıklaması: Öyle bir çalışma

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli İğneadaya nükleer santral yapılmasıyla ilgili çalışmanın geçmişte yapıldığını belirterek, Çok yıllar önce, belki 10- 20 yıl önce Türkiyede 3 şehirde nükleer enerji yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Birisi Sinop, birisi Akkuyu, birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyuda nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneadayla ilgili bir çalışma ve başvuru yok dedi.
 

İlgili Haber Enerji bakanı: 3. nükleer santral İğneadaya planlanıyor


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisarın Sultandağı İlçesinde toplam maliyetleri 27 milyon lira olan 12 tesisin açılışı, 3 tesisin temel atma, Çay İlçesinde de toplam maliyetleri 50 milyon TL olan 8 tesisin açılışı ve 6 tesisin temel atma törenine katıldı.

NEFESİMİZDEN BİLE AMPUL ÇIKARTIYORUZ

Sultandağında AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kollarının sergi ve el sanatları TIRını gezen Bakan Eroğlu, bir kız çocuğuna ebru yapmayı gösterdi. Ebruyla lale de yapabileceğini söyleyen Bakan Eroğlu, Ama aceleyle hızlı güzel bir desen yapalım. Su mavisinden dalgalı bir ebru yapalım. Bu Veysel Eroğlu deseni. Başkası yapamaz dedi. Ebrunun ardından cam üfleme sanatı standını da inceleyen Bakan Eroğlu, sanatçının ısıttığı camı üfledi. Bakan Eroğlunun üflediği cam, ampule benzer bir şekil aldı. Üflediği camın ampule benzetilmesini gülerek karşılayan Bakan Eroğlu, Görüyorsunuz nefesimizden bile ampul çıkarıyoruz diye konuştu.



GEÇMİŞTE ÇALIŞMA YAPILDI


Çaydaki törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğluna, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyunun 3üncü nükleer santralin İğneadaya yapılacağı yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. İğneadayla ilgili çalışmanın geçmişte yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, Buna açıklık getireyim. Çok yıllar önce, belki 10- 20 yıl önce Türkiyede 3 şehirde nükleer enerji yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Bakanımız muhtemelen onu söyledi. Birisi Sinop, birisi Akkuyu, birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyuda nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneadayla ilgili bir çalışma ve başvuru yok dedi.



BİZE İNTİKAL EDEN BİR ÇALIŞMA YOK

İğneadada nükleer tesis için çalışma yapılan alanın milli park alanı içinde olmadığını da kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, Birincisi İğneadayla ilgili orada yapılan çalışmalar bizim koruma alanında yani milli parkların koruma alanında değil. İkinci olarak şu anda böyle bir talep de böyle bir müracaat da yok. Sayın Bakanımız sadece burada böyle bir çalışma yapıldığını ifade etmiş. Ama bizden herhangi bir talep yok. Bu konuda herhangi bir çalışma da henüz bize intikal etmiş değil. Kaldı ki o alan tamamen milli parkların dışında olan bir alan. Bunu özellikle belirtmek istiyorum diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024