Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2081 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2015 - 11:48

Bakan Ünaldan İsrail açıklaması

Büyüt
Küçült
Bakan Ünaldan İsrail
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye ile İsrail arasında anlaşma sağlandığı iddialarına ilişkin konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye ile İsrail arasında anlaşma sağlandığı iddialarına ilişkin, İsrail ile şu anda, daha önce konuştuğumuz, özür, tazminat ve ablukanın kaldırılmasını konuşuyoruz. Bunu birileri Türkiye in İsraile yakınlaşması olarak değerlendiriyorsa, bu doğrudan bir art niyettir. Bu aslında akamete uğrayan bir sürecin tekrardan başlatılmasıdır dedi.

Bakan Mahir Ünal, AAya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye in ana kronik sorununun anayasa olduğunu belirten Ünal, TBMMde Atatürkün Anayasası a dokundurtmayız, ilk dört maddeye dokundurtmayız şeklinde pankartlar açıldığını anımsattı. Atatürkün yaptığı 1924 Anayasası ı 1961de kim değiştirdi? diye soran Bakan Ünal, Kim değiştirdi? Darbeciler değiştirdi diye konuştu.

1920 ve 1930lu yıllar düşünüldüğünde Atatürkün ortaya koyduğu iradenin gerçek anlamda bir demokrasi iradesi olduğunu vurgulayan Ünal, 1935 e Recep Pekerin Almanya ve İtalyayı ziyaret ettiğini, Cumhuriyet Konseyi kurmayı hedefleyen 27 sayfalık bir rapor hazırladığını anımsattı.

Bakan Ünal, Atatürk bu raporu gördüğünde, o dönemde Beni diktatör olarak göstermek istiyorlar. Ben bir diktatör değilim diyen ve demokrasi iradesi olan, o günün şartlarında bu iradeyi ortaya koymuş bir devlet adamı. Ama bugün Atatürkçü olduğunu söyleyenler, mesela ilk dört maddenin değiştirilemez olduğunu iddia edebiliyorlar ifadesini kullandı.

Bu çatışmaların maalesef 2011de son derece iyi niyetle başlayan Anayasa Uzlaşma Komisyonu un bir mutabakatla sonuçlanmamasına neden olduğunu kaydeden Ünal, Çünkü masaya anayasayı değiştirmek için oturmadı arkadaşlar. Bunu da kendileri ifade ettiği için söylüyorum. Biz direnmek için bu masaya oturuyoruz. Biz korumak için bu masaya oturuyoruz dediler değerlendirmesinde bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024