Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 446 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2022 - 04:49

Bahçeli'de ekonomi açıklaması!

Büyüt
Küçült
Bahçelide ekonomi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ukrayna Buça'daki katliam iddialarına temkinli yaklaşırken, Türkiye'deki ekonomik sorunlarla ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu.

MHP Grup Toplantısı'nda konuÅŸan Devlet Bahçeli, Buça'daki katliam iddialarıyla ilgili, "Ya tesafüf ya da tezgah" ifadesini kullanırken, Türkiye'de salgının yol açtığı ekonomik tıkanmanın geçeceÄŸini dile getirdi.

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaÅŸları ÅŸöyle:

"MHP 53 YILDIR TUZAKLARI BOZUYOR"

Milliyetçi, ülkücü hareket tohum olup saçılmış, filiz olup serpilmiÅŸ, çınar olup geniÅŸlemiÅŸ, gazi olup yüreklenmiÅŸ, ÅŸehit olup yücelmiÅŸtir. Bizim geçmiÅŸten borç deÄŸil, alacağımız vardır. VeremeyeceÄŸimiz hiçbir hesabımız yok. Karanlık ve karışık iliÅŸkimiz bulunmamaktadır. Bu mücadelede yol başımız merhum TürkeÅŸ Bey'dir. MHP, 53 yıldır tuzakları bozuyor, Türk-Ä°slam ülküsüne leke sürmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakıyor.

ANKET TEPKÄ°SÄ°

MHP yüzdelere sığmaz, oranlara sıkışmaz, barajlarla sınırlanamaz. Devamlı servis edilen ve sistematik hale gelen algı operasyonlarıyla, partimizin eridiÄŸini, gerilediÄŸini yazan, çizen kokuÅŸmuÅŸ araÅŸtırma ÅŸirketleri size soruyorum; anketleri yaparken CHP Genel Merkezi'nde mi dolaşıyor yoksa Kandil'de mi geziyorsunuz? MHP düÅŸmanlığı ÅŸeytani emellerin sipariÅŸ verdiÄŸi düÅŸmanlıktır. Bizim bu kirli tahkimat karşısında yegane direncimiz imanımız, irademiz ve millet sevdamızdır. Åžimdiden haberiniz olsun 2023 Haziran ayında sokaÄŸa çıkacak yüzünüz dahi olmayacaktır.

BUÇA'DAKÄ° GÖRÜNTÜLER
SavaÅŸların çehresi, çatışmaların çerçevesi köklü devrimlere uÄŸramıştır. SavaÅŸ siyasetin ÅŸiddete dayalı araçlarla idame edilmiÅŸ ÅŸeklinden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Tarih boyunca deÄŸiÅŸmeyen kural ÅŸudur; bir devletin rakiplerine karşı aşırı derecede silahlanıp tehdit haline gelmesi savaÅŸ riskini de getirmiÅŸtir.

Roma Ä°mparatorluÄŸu için yıkılan Kartaca için, birkaç yüzyıl sonra Roma'nın da haritadan silinmesi paye olarak deÄŸerlendirilemez. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaÅŸta bunu görmek mümkündür. Yeni savaÅŸ konseptinde yalan haberler, siber müdahaleler, ekonomik manipülasyonları devreye alınmaktadır.

Ukrayna Buça’da yaÅŸandığı iddia edilen sivillerin katledilmesiyle ilgili haberler incelenmeye muhtaçtır.

Burada asıl can alıcı husus Rusya ile Ukrayna arasında yeÅŸeren ateÅŸkes ve barış görüÅŸmelerinin mesafe aldığı zamanda sivil katliamlarının dünya gündemine bomba gibi düÅŸmesidir.

Rusya, Buça’daki katliam olaylarının kurgu ve yalan olduÄŸunu söylemiÅŸtir. Ancak savaşın bitmesine tahammülü olmayan ülkeler iÄŸrenç bir senaryoya bel baÄŸlamışlardır.

"YA TESADÜF YA DA KOMPLODUR"

Irak iÅŸgalinde kimyasal silahlar gerekçe gösterilmiÅŸti. ABD DışiÅŸleri Bakanı, BM toplantısında kitle imha silahlarının varlığını ileri sürerek, Irak'a müdahale edilmesini savunmuÅŸtu. Kuveyt'in iÅŸgal edildiÄŸi yıllarda, 312 Iraklı bebeÄŸi öldürdüÄŸü sözde görgü tanıklarının anlatımıyla söylenmiÅŸti. Görgü tanığının hiçbir hastanede çalışmadığı, böyle bir ÅŸeyin de yaÅŸanmadığı ortaya çıkmıştı.

Buça'da gerçekten bir sivil katliamın yaptığına iliÅŸkin bir görüÅŸ bildirmemiz ÅŸu anda güçtür. Elbette bu olay gerçekleÅŸmiÅŸse hesap sorulması hukuk kuralıdır. Sivil insanların katlini hiçbir bahane haklı gösteremez. Bize dayatılan fotoÄŸraf ve haberlerle kesin yargıya varmak peÅŸin hükümlülüktür.

Buna niye gerek duyulmuÅŸtur, kimler gerek duymuÅŸtur? Türkiye'nin iki ülke arasında yürüttüÄŸü müzakerelerden rahatsızlık duyanlar vardır. Bize göre katliam iddialarının, Ä°stanbul'daki müzakereden sonra gündeme taşınması ya tesadüf ya da komplodur.

CHP'nin ne dediÄŸi, Ä°P'in ne üfürdüÄŸü deÄŸersizdir. Nihayetinde takip edilen milli bir dış politika vasıtasıyla uzun vadeli çıkarlarımız desteklenmektedir. Kimin kiminle yürüdüÄŸünü, nasıl bir planlama içinde olduÄŸunu bilen, gören, deÄŸerlendiren bir akla sahibiz.

PKK/YPG'ye 100 milyonlarca dolar ayıran ABD'nin maksatlı tazyik ve telkinlerine nasıl itibar edelim? Devamlı rehavet anımızı kollayan sözde dostlarımıza nasıl güven duyalım? ABD politikalarına hakim olan ana fikir, barış ve demokrasi istikametinde ilerleyen dünyanın geliÅŸmesine olanak saÄŸlamaktı. 1900'lü yılların ikinci yarısında iÅŸbirliÄŸi alanları ile çıkarların çarpıştığı bloklar olarak taksim edilmiÅŸ, ABD de Sovyetler birliÄŸinde iki uca sahiplenmiÅŸti.

MUHALEFETE 'MACARÄ°STAN' ÖRNEĞİ
Zillet ittifakı Macaristan'a bakıp ders almalı. Milletin dışında ikinci bir egemen, bir baÅŸka karar ve irade kudreti yoktur. Ä°ktidarın vizesi sandıkta, milli irade tarafından verilmektedir. Bunun dışında icazet arayışına çıkanlar, 85 milyon Türk vatandaşının hakkını hukukunun iki paralık etmek üzere harekete geçmiÅŸlerdir. 

FÄ°YAT ARTIÅžLARI VE EKONOMÄ°DEKÄ° SORUNLAR
Covid 19'un yaraları henüz sarılmamıştır. Tıkanmalar henüz açılmamıştır. BeÅŸeriyete musallat olan hastalık bütün hedefleri kesintiye uÄŸratmıştır. Her devlet imkanları nispetinde seferber olmuÅŸ, kaynaklar bu uÄŸurda harcanmıştır. 24 Åžubat'tan itibaren Rusya ve Ukrayna'nın savaşı, enerji ve gıda güvenliÄŸini zedelemiÅŸ, zincirleme sorunlar bütün coÄŸrafyayı sarmıştır. Ülkemiz ve tüm dünya benzerine çok az rastlanan sınavdan geçmektedir. Bunun bilmeden Türkiye ekonomisi ile ilgili felaket tamtamları çalmak, bittik, iflas ettik, periÅŸan olduk masalları anlatmak sorumlu bir tavır deÄŸildir. Hiç kimsenin aç kalmasına göz yumamayız. Allah nimetin kefilidir. Türk Milleti hangi geceyi görmüÅŸtür de sabahına çıkamamıştır. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024