Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1881 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 02:40

Babalar Günü için özel Doodle

Büyüt
Küçült
Babalar Günü için özel
Güncel Haberleri › Babalar Günü için özel Doodle haberi

Arama motoru Google Babalar Gününü unutmadı ve özel bir Doodle hazırladı.

Her yıl Haziranın üçüncü haftasında kutlanan Babalar Günü ü Google yine unutmadı. Google, özel günlerde hazırladığı Doodle serisine bir yenisini daha ekledi ve Babalar Günü e özel hazırladığı Doodleı kullanıcılarına sundu.

BABALAR GÜNÜ NEDİR?   Babalar Günü, babaları anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür.   Babalar Günü, babaları onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde babalara çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

BABALAR GÜNÜ NASIL BAŞLADI?

Babalar günü fikri 1909da Washingtonda yaşayan ve Anneler Gününden ilham alan Sonoro Smat Dodd tarafından ortaya atıldı. Sonoro Doddun babası Wılliam Smart bir Amerikan İç Savaşı gazisi idi.Eşi, altıncı çocuklarını doğururken vefat etmişti. Wılliam Smart  hem yeni doğmuş bebeğini hem de diğer beş çocuğunu kendi başına Washingtonun doğusundaki çiftlikte yetiştirdi.Sonora büyüdüğü zaman babasının ne kadar büyük bir fedakarlık yaptığını fark edip babası için özel bir gün düzenlemek istedi.Ve babası Haziranda doğduğu için ilk Babalar Gününün Washington Spokanede 19 Haziran 1910da kutladı.1924te Başkan Calvin Coolidge “Babalar Gününü” desteklediğini açıkladı.1966da ise Başkan Lyndon Johnsonn, Haziran ayının üçüncü pazarını resmen Babalar Günü olarak ilan etti.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024