Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 9391 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Kasım 2015 - 10:29

Aziz Gülerin resmini Facebookta paylaşan psikolog tutuklandı

Büyüt
Küçült
Aziz Gülerin resmini Facebookta paylaşan psikolog

Gaziantepte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde psikolog olarak görev yapan Mesut Aslan, Suriyede IŞİDe karşı savaşırken öldürülen Aziz Güler adlı gencin fotoğrafını Facebookta profil fotoğrafı yapınca hakkında idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındı.

Radikalden İsmail Saymazın haberinin göre; Aynı zamanda İHD MYK üyesi olan Aslan, 23 Kasımda soruşturmayı yürüten müfettişle görüşmek üzere geldiği kurumunda polislerce gözaltına alındı.

 

İlgili Haber 50 gündür bekleyen cenaze

 

27 yaşındaki Aslan, terör örgütü propagandası suçlamasıyla bir gün sonra Gaziantep Başsavcılığına çıkarıldı. Aslan ifadesinde, Aziz Güler üniversiteden arkadaşımdır. Bu sebeple resmini profil resmi yaptım. Tek bildiğim Suriyede çatışmada öldüğüdür. Ancak bir örgüt çatısı altında çatıştığını bilmiyorum. Azizin resmini kullanarak yazdığım eylemciydim diye başlayan ve yıldızlarla diye biten cümleleri Azizin şahsına yazdım. Zira çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Yoksa örgütle bağlantılı olduğu için yazmadım dedi. 

İlgili HaberAziz Gülerin cenazesi Türkiyeye getirildi

Aslan ayrıca Facebooktaki kimi paylaşımlarından ötürü de suçlandı. Bunlardan biri de yaklaşık 25 yıldır tutuklu bulunan Serhat Tugana ilişkindi. Bir paylaşımında Kürdistan ve gerilla ifadelerini kullandığı, Diyarbakırdaki Nevruz kutlamalarında çekilen fotoğrafları ve cep telefonunda bulunan Kürtçe müzikler nedeniyle de sorgulandı.

Aslan aynı gün çıkarıldığı Gaziantep 2. Sulh Ceza Mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024