Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2386 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ekim 2015 - 06:08

Avcılardaki taşıyıcı kolonu patlayan 6 katlı bina boşaltıldı

Büyüt
Küçült
Avcılardaki taşıyıcı kolonu patlayan 6 katlı bina

Avcılardaki Cihangir Mahallesinde bulunan Talatpaşa Caddesi Tuncay Sokaktaki 11 numaralı binada oturanlar bugün saat 17.00 sıralarında sarsıntı ile birlikte patlama sesi duydu. Bina sakinleri deprem olduğunu zannederek paniğe kapıldı. Ancak, çevrede bu sarsıntıyı hisseden kimse olmadığı anlaşılınca binada araştırma yapıldı.

Sarsıntı ve sesin nedeni tespit edilemeyince Avcılar Belediyesinden yardım istendi. Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Köksal Koçhan, uzmanlarla birlikte binaya giderek inceleme yaparken bodrum katındaki binayı taşıyıcı ana kolonun patladığı belirlendi. Binanın tehlike yarattığı göz önüne alınarak kısa süre içerisinde tahliye edilmesi kararlaştırıldı İmar ve Şehircilik Müdürü Koçhan, şöyle dedi:

Bina 1998 yılında yapılmış. 6 katlı. Her katında 2şer üst katında ise 1 daire olmak üzere 11 daireli. 2 katının kaçak olduğu o tarihte tespit edilmiş. Ancak, yıkım işlemi uygulanmamış. Yarın detaylı risk değerlendirmesi yapılacak. Ana kolon patladığı için ilk tespitimize göre yıkılması gerek. Zeminde görünür bir tehlike yok. Kesin karar risk tespiti ardından verilecek. Eşyaları tahliye etmedik. Ancak, olası hırsızlık veya benzer duruma karşı önlemler alındı. Yanındaki iki binada oturanlar da olası yıkılma tehlikesine karşı hassasiyet gösterip binalarını boşalttı. İlk tespitte yıkılması gerek. Yarın detaylı risk bürosu ile anlaşıp değerlendirmesi yapılacak.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, bunun üzerine Kaymakamlık ile görüşerek 3 binadaki ailelerin otele yerleştirilmesine karar verdi. Başkan Toprak, Avcılar Kaymakamlığının özellikle yıkılma tehlikesi bulunan 11 daireli binadaki ailelere kira yardımı incelemesi tamamlanıncaya kadar konaklama ve her türlü destek verileceğini açıkladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Canan Mırık, boşaltılan üç binadaki 15 dairede oturan ailelerden toplam 35 kişiyi otobüsle Avcılardaki bir otele yerleştirirken, diğer ailelerin yakınlarının yanına gittiğini söyledi.

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024