Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1907 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2015 - 10:12

Arınç-Gökçek depreminden sonra dolarda son durum

Büyüt
Küçült
Arınç-Gökçek depreminden sonra dolarda son

Dolar, dün 2.59 lira düzeyine kadar yükseldikten sonra, kredi derecelendirme şirketi Fitchin Türkiyenin kredi notunu teyit etmiş olması, Merkez Bankası üzerinde bir süredir faiz baskısı olmaması gibi etkenlerle günü 2.55 liranın altında kapattı.

Yeni güne de bu düzeylerde başlayan dolar, San Francisco Fed Başkanı John Williamsın, faizlerin artırılması amaçlı tartışmalar için en uygun zamanın yıl ortası olduğunu söylemesi üzerine yükseldi. Dolar, 2.5532 liraya kadar yükseldikten sonra 2.55 düzeyinin üzerinde hareket etmeye başladı.

Dolardaki yukarı yönlü hareketin etkisiyle, Borsa İstanbul Endeksi de güne yüzde 0.1 düşüşle 83 bin 654 puandan başladı.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer da dün, Fed içinde faiz artırımlarının bu yıl başlaması yönünde beklenti olduğunu söylemişti.

Fischer konuşmasında, faizlerin Haziran veya Eylül veya daha ileri bir tarihte veya bu tarihler arasında, ancak bu yıl içinde artırılabileceğini söyledi.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024