Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2541 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

Ardan Zentürk sınırdaki emperyalist planı haritayla anlattı

Büyüt
Küçült
Ardan Zentürk sınırdaki emperyalist planı haritayla
Güncel Haberleri › Ardan Zentürk sınırdaki emperyalist planı haritayla anlattı haberi

Şanlıurfanın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriyenin Tel Abyad bölgesinde yaşanan son gelişmeler 24 TVde Moderatör Gece programında masaya yatırıldı. Ardan Zentürk Amerikan yönetiminin Suriye hedefini gözler önüne seren haritayı gösterdi.

star.com.tr-Özel

DEAŞ militanlarının Suriye in Türkiye sınırındaki Tel Abyad kentinden çekilmesinden sonra boşalan bölgeye PYG in yerleşti. Bu gelişmelerin ardından gözler yeniden Bayırbucak Türkmenleri e döndü. 

24 TVde Moderatör Geceyi sunan STAR Gazetesi yazarı, Türkiye sınırında yaşanan bu gelişmeler sonrasında ekrana getirdiği harita ile sınırdaki emperyalist planı deşifre etti.

İşte Ardan Zentürkün çarpıcı analizleri...

AKDENİZE AÇILMAK İÇİN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNİ ENGEL OLARAK GÖRÜYORLAR

Esas hedef Halepin kenarından Akdenize uzanan bir yeni Kürt alanı yaratmak.. Amerika ın böyle bir düşüncesi var.  Buradaki kantonların dört tarafı çevrilmiş. Bir yerden denize ulaşmaları gerekiyor. Bu stratejik bölge Bayırbucak Türkmenlerine ait tugaylar tarafından tutuluyor. Amerika desteğindeki haritanın Akdenize ulaşmasını için önünde iki engel var. Birisi Bayırbucak Türkmenleri diğeri ise Özgür Suriye Ordusu.

Ardan Zentürk Amerikan hava güçlerinin desteğinde ilerleyen PKKnın oluşturmak istediği o haritayı sergiledi.

HAFEZ: ÖNCE ESED GÜÇLERİ BOMBALIYOR, SONRA KOALİSYON GÜÇLERİ

Suriye-Türkmen Toplum Lideri Samir Hafez Bayırbucak bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Samir Hafez; Suriyenin kuzey doğusunda en zengin petrol bölgesi olduğunu belirterek bu bölgelerin Kürt güçlerinin kontrolüne geçtiğini söyledi.  Hafez; Önce Esed güçleri bombalıyor, sonra koalisyon güçleri bombalıyor. DEAŞ ve diğer güçler çekilirken buraya PYG güçleri geliyor. Bu bölgenin en batısında Bayırbucak denize açılıyor. Burada on tane köy var hepsi de denize açılıyor. Onlarda bizim elimizde değil.  Hedef önce Azez, Afrin sonra da Bayırbucak olarak görülüyor. PYG güçlerine burası Kürt bölgesi olarak gösteriliyor.

MİT TIRLAR OPERASYONU SONRASINDA YARDIMLAR AZALDI

Beş senedir bir savaşın içindeyiz. Ayakta durabilmemiz için bize tırlar ile yardım geliyordu. Gelen yardımlarla ayakta duruyorduk. TIRların haberleri çıktıktan sonra büyük baskılar olduğu için gelen yardımlar azaldı. O TIR haberleri çıktıktan sonra bize gelen yardımlar azaldı.  Benim kanaatime göre burada bir Kürt devleti kurulmak isteniyor.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024