Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1929 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2015 - 14:27

Arap turistlerin yeni cazibe merkezi Rize

Büyüt
Küçült
Arap turistlerin yeni cazibe merkezi

Rize Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre 2014 yılında Rizeye 70 bin civarında yabancı turist geldi. Rizeyi ziyaret eden yabancı turistlerin yüzde 90lık kısmını ise Arap turistler oluşturuyor. Rizeye gelen Arap turistlerin uğrak yeri ise essiz güzellikleri ile göz dolduran İkizdere ilçesi.

Aileleri ile İkizdereye gelen turistler burada; doğa yürüyüşü, cip safari, balık avcılığı, rafting, kuş gözlemi, termal sağlık hizmeti gibi turizmin bir çok dalından istifade etme imkanı buluyorlar.

İkizderede konaklama imkanı bulan Arap turistler buradan Rizenin yaylalarına ve göllerine de ulaşma imkanı buluyor. Arap turistler yaptıkları açıklamada bölgeyi birkaç kez ziyaret ettiklerini belirterek, İkizdere dünyanın hiçbir yerinde bulunamayacak doğal güzelliklere sahip. Her yanından dereler akıyor. Her yanı yeşilliklerle dolu. Cennet gibi. Her yıl gelmeye çalışıyoruz. Ülkemize döndüğümüzde ise burada gördüklerimizi anlatıyoruz. Bölgenin kültürü ve işletmelerin yapısı ailelerimiz ile rahatlıkla gelip burada dinlenmemize el veriyor dediler.

TURİST SAYISI İLÇE NÜFUSUNU GERİDE BIRAKTI

Özellikle yaz aylarında nüfusu bin 890 olan küçük ilçede hemen hemen her yerde bir Arap ile karşılaşmak mümkün. Yıl içerisinde ilçeyi ziyaret eden turistlerin sayısı ilçe nüfusuna orantılandığında ise Arapların sayısı ilçe nüfusunun kat kat üzerine çıkıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024