Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2306 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2016 - 11:56

Ankaradaki IŞİD canlı bombaları konuştu

Büyüt
Küçült
Ankaradaki IŞİD canlı bombaları

Ankarada geçen yılbaşı gecesi bombalı eylem yapmayı planlarken yakalanan IŞİD üyesi iki canlı bombanın yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Musa Canöz ile Adnan Yıldırım, tutuksuz sanık Zafer Altan ve avukatları katıldı. Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıkların beyanına geçildi.

Sanıklardan Canöz, 2012de Suriyeye gittiği, çeşitli yardım kuruluşlarında çalıştığını, bu sırada tanıştığı Suriye vatandaşı bir kadınla evlendiğini anlattı. Suriyede kalıcı bir yaşam kurduğunu ancak iç savaş başlayınca eşiyle Türkiyeye geldiğini, yaklaşık 6 ay kaldıktan sonra tekrar geri döndüğü ifade eden Canöz, şunları kaydetti:

Gittiğimizde yaşadığımız köyden Özgür Suriye Ordusu gitmiş, IŞİD gelmişti. 15 Mart 2015de ağabeyim de Suriyeye geldi, IŞİDe katıldı. Peşinden yaşlı annemi, babamı sürükledi. Çatışmaya katıldı, orada kayboldu. Aramalarımız sonucu öldüğünü öğrendik. Psikolojim bozuldu, oradakiler başsağlığı dilemek yerine beni Kobaniye nöbet bölgesine çektiler. Gerçekleri görünce Türkiyeye dönmek istedim. Ancak sebepsiz kimseyi Türkiyeye bırakmıyorlardı. PKKdan intikam almak istediğimi söyledim, bomba eğitimi verdiler. Fakat ailemi orada tuttular. Onlar orada olduğu için ne dedilerse yaptım. Önce Adnan Yıldırım Türkiyeye geldi. Evi tuttu, sonra ben geldim. Bombayı imha etmeye karar verdik fakat imha edemeden yakalandık.

HAZIRLANDIK AMA EYLEM YAPMADIK

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024