Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2356 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2016 - 13:48

Ankarada İngiliz vatandaşı IŞİDli gözaltına alındı

Büyüt
Küçült
Ankarada İngiliz vatandaşı IŞİDli gözaltına

İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerinin görev yaptığı Risk Analiz Grubu, terör örgütü IŞİD saflarına katılmak üzere 16 Şubatta Türkiyeye gelen İngiliz vatandaşı M.Anın, çarşamba gününden bu yana Ankarada olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine yapılan çalışmada, Altındağda bir otelde kaldığı belirlenen şüpheli gözaltına alındı. M.Anın sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi yetkililerine teslim edildiği belirtildi.

YABANCI TERÖRİST SAVAŞÇILAR

Öte yandan, Suriyede devam eden iç savaşın neden olduğu kaotik ortamdan yararlanmaya çalışan terör unsurlarına karşı yürütülen faaliyetler çerçevesinde, 2011den itibaren 128 ülkeden 38 bin 269 kişiye Türkiyeye giriş yasağı getirilirken, aralarında İbrahim el-Bakraouinin de bulunduğu 95 ülkeden 3 bin 290 kişi, yabancı terörist savaşçı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edildi.

Risk Analiz Grubunun tespitlerine göre, terör örgütü IŞİD saflarına katılmak isteyen yabancı terörist savaşçıların en çok Fransa, Almanya, Belçika ve İngiltereden Türkiyeye geldiği belirlendi.

BELÇİKA İKİ KEZ UYARILDI

Emniyet yetkilileri, Belçikanın başkenti Brükselde 22 Martta havalimanı ve metroda gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden İbrahim el- Bakraouinin 7 Haziran 2015te Antalya Havalimanından ülkeye giriş yaptığını kaydetti.

Bakraouinin, çatışma bölgeleri ile irtibatları olduğu gerekçesiyle terör ve istihbarat ekiplerince takip edilen 5-6 kişilik grupla Gaziantepin Şahinbey ilçesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını bildiren yetkililer, teröristin Göç İdaresi görevlilerince 14 Haziranda sınır dışı edildiğini belirtti.

Üzerinde Belçika pasaportu bulunan teröristin, emniyetteki ifadesinde Hollandada ikamet ettiğini söylemesi üzerine uçağa bindirilmeden önce her iki ülkenin resmi kanallardan uyarıldığını vurgulayan yetkililer, Belçikadan yaklaşık 10 gün sonra gelen cevap yazısında, Bakraouinin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının tespit edilemediği ve sadece hırsızlık kaydının bulunduğunun belirtildiğini bildirdi.

Emniyet yetkilileri, bunun üzerine Belçikaya gönderilen ikinci yazıda, teröristin çatışma bölgeleri ile bağlantısına özellikle vurgu yapıldığını ifade etti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024