Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1821 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2015 - 12:56

Ankara katliamında IŞİD şüphesine dair 5 ipucu

Büyüt
Küçült
Ankara katliamında IŞİD şüphesine dair 5

Ankaranın merkezini savaş alanına çeviren iki bombayla ilgili eldeki verilerden IŞİDe işaret eden beşi şöyle:



1) Patlayıcı düzenek

Ankaradaki hain terör saldırısında, demir bilyelerle güçlendirilmiş 10ar kiloluk TNT kullanıldığı belirtiliyor.

Patlama için uzaktan kumanda yerine el bombası fünyesi kullanılmış olabileceği sanılıyor. Reutersa konuşan bir yetkili, Bu saldırı, Suruç benzeri ve tüm işaretler, o saldırının kopyası olduğunu gösteriyor dedi.


 

2) İki canlı bomba

Sırt çantası ve tekerlekli bavul taşıyan bir canlı bomba gördüğünü söyleyen görgü tanıkları var. Bugün çeşitli gazetelere yansıyan bilgilere göre olay yerinde beden bütünlüğü olmayan üç ceset bulundu. Yetkililer bunlardan ikisinin (ikisi de erkek) canlı bombalara ait olduğunu düşünüyor. İkisinin de sol kolunda bulduğu bildirilen aşı izi, Türk vatandaşı olduklarına dair bir işaret olarak görülüyor. Canlı bomba eylemlerine son dönemde en sık IŞİD başvuruyor.

 

3) Kayıp IŞİDci

Canlı bomba saldırısı yapabileceği şüphesiyle aylardır aranan 16 IŞİDçinin ailelerinden DNA örneği alınıyor. Bu örnekler, olay yerinde bulunan örneklerle karşılaştırılıp kimlik tespiti yapılacak. Saldırganlardan birinin 20 Ağustostaki Suruç katliamını yapan IŞİD üyesi Şeyh Abdurrahman Alagözün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği belirtiliyor.

 

4) Dokumacılar grubu

Emniyet birimlerinin, Ankaradaki saldırının failleri olarak Adıyamanda örgütlenen IŞİDçilere yönelik araştırması, gözleri Suriyenin Tel Abyad kasabasında faaliyet gösteren Dokumacılar adlı gruba çevirdi. Yunus Emre Alagöz de Adıyamandaki Dokumacılar grubundan.

 

5) Rakkadan talimat

Milliyetin haberine göre emniyet genel müdürlüğü, 7 Ağustos günü birimlere gönderdiği uyarı yazısında; IŞİDin sözde Musul Valisinin Suriyenin Rakka kentinde bir statta toplantı yaptığını bildirdi. Buna göre toplantıda, Türkiyenin dört kentinde bombalı eylem gerçekleştirme kararı alındı. Ağustos ayı başında yapılan bu uyarıda dört kentin ismi yer almazken Abu Riyad kod adını kullanan bir IŞİDcinin Türkiyede jandarma ve üst düzey askeri yetkililere suikast eylemi yapmak için görevlendirildiği açıklandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024