Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2744 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 15:49

Ankara harekete geçti Mursi mi geliyor?

Büyüt
Küçült
Ankara harekete geçti Mursi mi
Ankara, Sisi tarafından idama mahkum edilen Cumhurbaşkanı Mursi için hakerete geçti.

Ankara, Mısıra Suudi Arabistan ve Katar üzerinden, Mursiyi Türkiyeye getirme teklifi sundu. Halkın tepkisinden korkan darbeci Sisi in de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

Takvimin haberine göre, Sisi in yönettiği Mısır, ülke tarihinin tek seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursiye idamcezası verdi. Ancak ülkenin birçok kentinde başlayan protesto gösterileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın sert tepkileri, Sisiyi zor durumda bıraktı. Mursiyi idamedemeyeceklerini anlayan Sisi in yeni formüller aramaya başladığına dikkat çekildi.

2721.jpg

ANKARAYA MI GELECEK?

Mursi konusunda sert açıklamalar yapan Türkiye in, infazın gerçekleşmemesi için harekete geçtiği iddia edildi. Hatta Ankara ın Mursi in Türkiyeyegetirilmesi için çalışmalara başladığına dikkat çekildi. Bu konuda Suudi Arabistan ve Katarla da bazı görüşmeler yapıldığı da iddialar arasında. Sisi in de Mursiden kurtulmak için bu duruma sessiz kalacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz cumartesi verilen idam kararının ardından Sisi in Başbakan Hişam Kandil ve Savunma Bakanı Sıtkı Sobhi ile bir araya geldiği ve bir durumdeğerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Hişam Kandilin Mursi in ülke dışına gönderilmesinin en doğru karar olacağı yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı. Sobhi in de ülkede başlayacak yeni bir ayaklanmanın önüne geçmekte zorlanacaklarını detaylı bir şekilde darbeci Sisiye anlattı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024