Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1941 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2015 - 10:18

Amerikadan İncirlike sürpriz ziyaret

Büyüt
Küçült
Amerikadan İncirlike sürpriz

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, IŞİDe karşı koalisyon güçlerinin yürüttüğü operasyonun merkezi haline gelen Adanadaki İncirlik Hava Üssünde ABDli askerlere moral ziyaretinde bulundu.

Saat 09.30da İncirlik Üssüne özel uçakla gelen Savunma Bakanı Ashton Carter, Adana Valisi Mustafa Büyük, ABDli ve Türk askeri yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Carter, önce ABDlilere ait bir hangara girip inceleme yaptı ve ilgili askerlerden bilgi aldı.

HAVA OPERASYONU YAPAN ASKERLERE MORAL KONUŞMASI YAPTI

Bakan Carter, ardından Suriye ve Iraktaki terör örgütü IŞİDe karşı bir hava operasyonu yürüten ABDli askerlere moral konuşması yaptı. Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Bakan Ashton Carterin ziyaret amacı moral olarak açıklansa da ABD ile Türk Hava Kuvvetlerinin yanı sıra IŞİDe karşı oluşturulan koalisyon güçlerine destek veren Alman Ordusuna ait keşif uçaklarının da kullandığı İncirlik Üssündeki yetkililerden operasyonun son durumu hakkında brifing alacağı belirtildi.

Üst düzey ziyaretlerin sıklaştığı üste, son olarak dün, ABD, Türkiye, İspanya ve Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevlileri bir araya gelerek, uçuş ve yer güvenliği toplantısı yaptılar.

GEÇEN HAFTA DA ABD GENELKURMAY BAŞKANI ZİYARET ETMİŞTİ

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul J. Selva da, geçen haftalarda İçsel Çözüm operasyonu kapsamında İncirlik Hava Üssünde ABDnin 39uncu Taktik Grup Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu.

FRANSA VE ALMANYANIN IŞİDE KARŞI HAMLELERİ

Fransanın başkenti Paristeki terör saldırıları nedeniyle Fransanın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriyedeki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye bin 200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları gönderme kararı almıştı.

Almanyanın Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssünden yola çıkan iki Tornado keşif uçağı ile askeri personeli taşıyan yolcu uçağı geçen hafta İncirlik Üssüne inmişti. Almanyanın, önümüzdeki günlerde İncirlike dört Tornado keşif uçağı daha göndermesi bekleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024