Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 634 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Ekim 2023 - 05:23

Amerika Türkiye'nin etrafını mı sarıyor?

Büyüt
Küçült
Amerika Türkiyenin etrafını mı
Yunanı basını, ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın ülkedeki iki üs ve bir havalimanında konuşlandırılmaya başlandığı ileri sürdü. Bu gelişmeler üzerine "Amerika Türkiye'nin etrafını mı sarıyor" yorumuna neden oldu.

Yunan basının sızan bilgilere göre Amerika Yunanistan'daki iki hava üssüne savaş uçaklarının konuşlandırıyor.

ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın Yunanistan'daki Suda Üssü'nde konuşlandığı ve Atina yakınlarındaki Elefsina Askeri Havaalanı'na da ABD askeri uçaklarının benzer şekilde konuşlandırılmaya başlandığı ileri sürüldü.

YUNAN ORDUSUNUN ALT YAPISINI KULLANMAK İSTİYORLAR
"CNN Greece" haber sitesinde yer alan habere göre, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından, her ihtimale karşı hazır olmayı amaçlayan ABD, askeri uçaklarını "güvenlik mesafesinde" konuşlandırmak için Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin altyapısını kullanmak istedi.

CNN Greece'in Girit'teki Suda Üssü'nden elde ettiği fotoğraflarda, ABD'ye ait 7 hava ikmal aracı, 10 C-130 nakliye uçağı, KC-135 tipi bir havada yakıt ikmal uçağı, Boeing P-8 Poseidon tipi bir anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağı görüldü.

Haberde, ABD'nin büyük askeri uçaklarının konuşlanması için kullanmayı talep ettiği Elefsina Askeri Havaalanı'na ABD'ye ait uçakların hafta sonu gelmeye başladığı öne sürüldü. İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak Amerikan savaş uçaklarının Yunanistan'a geldiği iddia edilse de Doğa Akdeniz'de dolaşan USS Gerald R.Ford uçak gemisi bulunuyor. Dünyanın en pahalı uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford'un çevresinde çok sayıda destroyer bulunuyor. Güneyde Uçak gemisi ve çok destroyerlerin bulunması, Yunanistan'daki üç hava üssüne Amerikan savaş uçaklarının bulunması dikkat çekiyor. İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte Amerika'nın "Türkiye'nin etrafını sarılıyor" yorumu yapılıyor. Türkiye'nin güneydoğusunda ise Amerika'nın yaptıkları aşikar...

LARİSSA'DA ÜS AMERİKA-AFRİKA HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA ÇEVRİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Yunan medyası, ABD'nin ülkedeki üslerine ilişkin 2023 yılının ilk ayında önemli iddialar ortaya attı. Washington'un Larissa'daki Amerikan üssünü Avrupa - Afrika Hava Kuvvetleri Karargahı'na dönüştüreceğini öne sürmüştü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024