Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2136 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 06:06

Ali Saydam: Muhalefet bunu yapmaya devam ederse hep kaybedecek

Büyüt
Küçült
Ali Saydam: Muhalefet bunu yapmaya devam ederse hep
Güncel Haberleri › Ali Saydam: Muhalefet bunu yapmaya devam ederse hep kaybedecek haberi 24 TVde partilerin seçim stratejilerini bir iletişimci gözüyle yorumlayan Ali Saydam, muhalefeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konusunda uyardı: Şahsına saldırdığınız sürece kaybedersiniz.
star.com.tr-Özel Yirmidorthaber.com
Haberin videosu

Ali Saydam: Muhalefet bunu yapmaya devam ederse hep kaybedecek İlgili Videolar
Yüz Yüze - 15.04.2015

24 TV'de Fadime Özkan'ın sunduğu Yüz Yüze programına konuk olan İletişim Uzmanı Gazeteci-Yazar Ali Saydam, partilerin seçim stratejilerini değerlendirdi.

Dünya siyasetinde hep görülen genel bir kaideden bahseden Ali Saydam, "bütün dünyada iktidar partileri yıpranır, ama AK Parti bir türlü yıpranmıyor, girdiği 9 seçimi de kazandı" diyerek, o genel kaidenin Türkiye'de 13 yıldır işlemediğini söyledi.

AK Parti'nin enteresan şekilde sosyal demokrat bir parti gibi hareket ettiğini, bunun da seçim başarılarında önemli rol oynadığını ifade eden Saydam, böylelikle muhalefetin elinde seçim için malzeme kalmadığını belirtti.

Ali Saydam şöyle konuştu:

TÜRKİYE'DE 13 YILDIR İKTİDAR PARTİSİ YIPRANMIYOR

Bütün dünyada iktidar partileri yıpranırken Türkiye'deki iktidar partisi bir türlü yıpranmıyor. AK Parti, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı 13 yılda. Girdiği 9 seçimi kazanarak çıktı. Kritik virajları atlattı.

Böyle bir duruma genellikle rastlanmaz. Bakın Almanya'da koalisyonlar kuruluyor, dağılıyor. İktidardaki gidiyor, öteki geliyor. Amerika'da iki dönem Cumhuriyetçiler başkan çıkarıyor, sonra iki dönem demokratlar çıkarıyor. Yani iktidara kim geliyorsa mutlaka yıpranıyor.

AK PARTİ ENTERESAN BİR ŞEKİLDE SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİ GİBİ HAREKET ETTİ

O genel kaide Türkiye'de işlemedi. Çünkü çok enteresan bir şey oldu Türkiye'de. AK Parti sosyal demokrat bir parti gibi hareket etmeye başladı. Sağlık reformu, eğitim reformları yapıldı, buralarda inanılmaz işler başardı. Altyapı meselelerini çok hızla çözdü. Ve, hem ulusal hem de uluslararası alanda çok büyük bir güç kazandı.

BATI BİLE BU GÜCÜ KABUL ETTİ ANCAK...

Bu gücünü Batı dünyası bile kabul etti. Hatta Tayyip Erdoğan'ın Nobel'e aday gösterilip gösterilmeyeceği bile tartışılmaya başlanmıştı. Batı hayranlıkla izliyordu.  Ama hangi noktaya kadar? Türkiye birden bire bağımsız adımlar atmaya başlayıp "haddini" aşma noktasına gelene kadar. Oraya kadar Batı'nın da hayran olduğu ülkeydi Türkiye.

Bölgede çok önemli bir ülke olmaya başladı Türkiye. Bu yüzden bu seçimlere kadar, yıpranması gereken iktidar partisinin yıpranmadığını görüyoruz. Sosyal demokrat politikalara imza attı. Milliyetçilikse, o da AK Parti tarafından yönetildi. Karşı tarafın elinde bir şey kalmadı.

AK Parti'nin karşısında bir tek siyasi mücadele noktasında hedefi vizyonu olan HDP'den söz etmek mümkün olabilirdi. HDP de, zorladı zorladı, yüzde 9'a kadar çıktı Cumhurbaşkanlığı seçiminde.

BU SEÇİMDE AK PARTİ BİR İLKE İMZA ATTI

Bence bu seçim çok kritik. Çünkü AK Parti bu seçimde bir ilke imza atıyor. Davutoğlu, sağlık reformu, yol, kanal, alt geçit, üst geçit, havaalanı gibi altyapı meselelerinden ziyade, Yeni Türkiye vizyonu ve yeni anayasadan bahsetti. Yani bir üst yapı meselesi. Özgürlükler noktasında, demokrasi noktasında daha farklı bir yaklaşım, büyük olasılıkla seçim yasası ve siyasi partiler yasasında da değişiklikleri gerektirecek bir başkanlık sistemine yönelik Yeni Türkiye sözleşmesinden bahsetti Davutoğlu.

3 DÖNEM KURALI "SÖZÜNÜ TUTMANIN" BİR GÖSTERGESİ

3 dönem kuralı konusunda en önemli işaretin, Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında, AK Parti'nin verdiği sözleri tutmasının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. AK Parti'ye çok baskı geldi. İçeriden, dışarıdan, her yerden. Dediler ki "bu üç dönemi kaldır". Hayır, kaldırmadı. Sayın Tayyip Erdoğan'a çok baskı geldi, "seçimi öne çek, baskın seçim yapalım" diye. Çok da müsaitti bazı ortamlar baskın seçim için. 17-25 Aralık döneminde geldi, kesinlikle orada da direndiler. Yani 3 dönemin arkasında sapasağlam durmak aslında, vaat-siyasi güven dengesi sağlama bakımından çok önemlidir.

Tabi ki ben, o kadroların heba olup gideceğini zannetmiyorum. Köprüde balık tutmaya gitmeyecek bu kadrolar, çalışmaya devam edecekler. Parti merkezinde çok yararlı işler yapacaklarını düşünüyorum.

MUHALEFET BUNU YAPMAYA DEVAM EDERSE 10. SEÇİMİ DE KAYBEDECEK

Muhalefet Erdoğan nefreti körükleye körükleye 9 seçim kaybetti. Sayın Tayyip Erdoğan'a biraz daha yüklenirlerse yine 10. seçimi de kaybederler.

Türkiye'de karıştırılan iki kavram vardır. Biri "iletişim"le "ilişki" arasındaki fark, ikincisi de "kamuoyu" ile "kamu vicdanı" arasındaki farktır. Bunları bilmezler karıştırırlar. Tayyip Erdoğan'ın şahsına, ailesine yapılan saldırıların Tayyip Erdoğan'ın itibarını ve ona duyulan sevgiyi artırdığını bilmeleri lazım. 9 seçim kaybetmişler, 9 seçimde de Tayyip Erdoğan'ın şahsına yüklenmişler.

TAYYİP ERDOĞAN "UNIQUE" BİR LİDER

Eğer, Batılıların "unique" dediği, Türkçe'ye "benzersiz" olarak çevrilen lider tipiyseniz, o zaman düşmanınız bol oluyor. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti tarihinde başarısını kanıtlamış ve kitleleri peşinden sürüklemeyi başarmış bir liderdir. Böyle bir liderseniz düşmanınız bol olur.

11 suikast teşebbüsü var Mustafa Kemal Atatürk'e. Bunu unutmamak lazım. Böyle bir lidere karşı mutlaka bir nefret oluşuyor. Düşünsenize, sürekli kaybediyorsunuz. Real Madrid'le oynayan Pendikspor gibi bir duruma geliyorsunuz. Habire yeniliyorsunuz. Öyle bir moral bozukluğu içine giriyorsunuz ki, yüzde 35 gibi bir hedef koyuyorsunuz. "Ben muhalefet olacağım" diye hedef koyuyorsunuz. 

PROGRAMIN TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ: 

*





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024