Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 12:24

Ali İsmailin dövüldüğü sokakta görüntüleri sildiren polise beraat

Büyüt
Küçült
Ali İsmailin dövüldüğü sokakta görüntüleri sildiren polise

Eskişehirde, üniversiteli Ali İsmail Korkmazın dövüldüğü sokağa bakan otele ait güvenlik kamerasını, Kameraları kapatın, hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine şeklinde emir vererek sildiren polis memuru Hüseyin Engin ile bu emre uyup şalteri indirerek görüntülerin silinmesine yol açan  otel sahibi Erdoğan Gözseçen beraat etti.

Radikalden İsmail Saymazın haberine göre; Delillerin yok edildiğine ilişkin ses kaydı TUBITAK tarafından ortaya çıkarıldığı halde mahkeme, bugün görülen son duruşmada, beraata gerekçe olarak, delil yetersizliğini gösterdi. Polis Engin, hem Ali İsmail Korkmazin öldürülmesi hem de aynı sokakta Doğukan Bilir adlı gencin dövülmesine ilişkin davalarda da yargılanmış ve beraat etmişti. 

Haberin Videosu Ali İsmail´i böyle öldürmüşlerstartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer10819,10819,201308,10819-1.jpg,1, 0,Ali İsmaili böyle öldürmüşler);

Eskişehirde Gezi Parkı gösterilerine Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013te Sanayi Sokakta bir grup polis ve sivil tarafından dövülerek öldürüldü. Korkmazın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otele ait güvenlik kamerası kaydında yirmi dakikalık kayıp tespit edildi. Korkmazı dövdüğü için yargılanan beş polisten biri olan Enginin, kayıt kapanmadan önce otele girdiği anlaşıldı. Bunun üzerine görüntüler, TÜBİTAKa gönderildi.

TÜBİTAK sadece otelin dışına değil, içine ait görüntüleri de inceledi. Ve görüntülerin içerisinde polis Enginin otel sahibi Erdoğan Gözseçenle konuştuğu an da tespit edildi. Görüntünün sesi yükseltilerek, Enginle Gözseçen arasındaki diyalog açığa çıkarıldı. Enginin kameranın kapatılmasını, geriye dönük silinmesini istediği anlaşıldı. Ses kayıtlarına göre, saat 00.16:31de Enginle Gözseçen arasındaki diyalog şöyle:

Polis Hüseyin Engin: Kameralar kayıt yapıyor mu?

Otel çalışanı: Kameralar kayıt yapıyor efendim.

Polis Hüseyin Engin: Onları kapatabilirsiniz.

Otel çalışanı: Kapatalım mı?

Polis Hüseyin Engin: Kapatabilirsiniz, kapat. Hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine...

KENDİ DELİLİNİ SİLEBİLİR

Bu ses kaydının açığa çıkması üzerine Hüseyin Engin hakkında suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Savcı Hasan Ali Erkan, geçen 14 Kasımda takipsizlik kararı verdi. Savcı Erkan, Enginin otele girdiğini, otelin çalışanına Kameraları kapatın, daha önceki saate gel, on dakika öncesine gel diyerek kayıtların silinmesine neden olduğunu ifade etti. Ancak Enginin halen Korkmazın öldürülmesine ilişkin Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada öldürmeye iştirak suçundan yargılandığını hatırlatan Savcı Erkan, TCKnın 281. maddesine göre kişinin, kendi işlediği veya işlenişine iştirak ettiği suçla ilgili delilleri yok etmesine ceza verilmeyeceğini belirtti. TCKnın 281. maddesinde şöyle deniyor:

Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan kişi, 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendi işlediği veya işlenişine iştirak ettiği suçla ilgili olarak kişiye bu fıkra hükmüne göre ceza verilmez.

 

OTELCİYE DAVA AÇILMIŞTI

Fakat talimata uyup kameraları kapatan otelci Erdoğan Gözseçen hakkında aynı suçtan Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Savcı Hasan Ali Erkan, iddianamede, Şüphelinin gerçeklerin meydana çıkmasını engellemek amacıyla bir suçun delillerini yok ettiği ve sildiği kaydedildi.

Bu arada, Korkmaz Ailesinin avukatlar, Engin hakkındaki karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren Eskişehir 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı kaldırarak, Polis Engin hakkında yargılama izni verdi. Bunun üzerine Engin hakkında da dava açıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024