Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2531 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 16:29

Ali İsmail davasından beraat etti ama polisten ihraç edilmiş!

Büyüt
Küçült
Ali İsmail davasından beraat etti ama polisten ihraç

Dün görülen ve Ali İsmailin dövülme anını gösteren otele ait görüntüleri sildirdiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden Enginin bu dava sonuçlanmadan kısa süre önce Suç delillerini yok etmekten dolayı Emniyet Genel Müdürlüğünce meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. Her iki davadan beraat etmesine rağmen meslekten ihraç edilen Enginin, mesleğine geri dönmek için avukatı Yahya Ünaldı aracılığıyla İdare Mahkemesine başvuracağı öğrenildi.

Eskişehirde Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversiteli Ali İsmail Korkmaz (19) dövülerek yaralandı. Korkmaz, olaydan sonra tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 34 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Korkmazın dövülmesi, ölümü ve dayak görüntülerinin silinmesine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Olaya ilişkin aralarında üçü polis memuru 8 kişi hakkında soruşturma açıldı. 5 kişi tutuklu, 3 kişi tutuksuz yargılandı. Tutuksuz yargılanan şüpheli polislerden biri de olay günü Korkmazın dövüldüğü yerdeki kamera görüntülerine eli sopalı yansıyan Hüseyin Engindi. Engin, güvenlik gerekçesiyle Eskişehirden Kayseriye alınan Korkmazın dövülmesi ve öldürülmesi olayına ilişkin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Engin, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada beraat etti.

Engin, bu esnada Eskişehir Terörle Mücadele Şubesindeki görevinden alınarak başka bir ilde farklı bir göreve atandı. Engin, Kayserideki dava sonrasında bu kez Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde Ali İsmailin bölgedeki dövülme anına ait bir otelin kameralarının çektiği görüntüleri sildirdiği gerekçesiyle hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Engin, mahkemede, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Mahkeme, kamerayı kapatma emrini verdiği iddia edilen polis Engin ve bu emri yerine getirdiği ileri sürülen otel sahibi Erdoğan Gözseçen için suç unsuru oluşmadığı ve delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Ancak, Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği beraat kararından kısa süre önce, tutuksuz polis memuru Hüseyin Enginin meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. Mahkemeden bir süre önce hazırlanan rapor neticesinde, polis Enginin Mevcut delilleri karartma, yok etme den dolayı meslekten ihracına karar verdiği belirtildi.

Ali İsmail olayıyla ilgili iki davadan da beraat kararı alan polis Enginin mesleğe geri dönmek için önümüzdeki günlerde avukatı Yahya Ünaldı aracılığıyla İdare Mahkemesine başvuracağı kaydedildi. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Avukat Yahya Ünaldı, müvekkilinin hakkındaki her iki davadan beraat kararı almasına rağmen meslekten ihraç edilmesini doğruladı. Ünaldı, ihraç kararının dün görülen ve beraat alan görüntüleri silme davasından önce gerçekleştiğini, konuya ilişkin İdare Mahkemesine başvuracaklarını dile getirdi.

Radikal





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024