Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3154 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 06:15

Algan ve Güler: Çözüm süreci gençlerle tamamlanacak

Büyüt
Küçült
Algan ve Güler: Çözüm süreci gençlerle
Güncel Haberleri › Algan ve Güler: Çözüm süreci gençlerle tamamlanacak haberi AK Partinin genç milletvekili adayları Fatma Gaye Güler ve Mehmet Algan, terörün bugün e kadar hep gençlerin eliyle faaliyetlerinin sürdürdüğünü, hep gençlerin kurban edildiğini, çözüm sürecinin de yine gençler eliyle tamamlanacağını söylediler.
star.com.tr-Özel İlgili Videolar
Yüz Yüze - 20.05.2015

24 TV'de Fadime Özkan'ın sunduğu Yüz Yüze programına bu hafta siyasetin yeni ve genç yüzleri konuk oldu. AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Fatma Gaye Güler ve AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Algan gündemin önce çıkan başlıklarını ve gençlerin olaylara-siyasete bakışını değerlendirdiler.

26 yaşında olan Fatma Gaye Güler, Türkiye'nin en genç milletvekili adayı ünvanını taşıyor.

Mehmet Algan, siyasi tarihimiz boyunca gençlerin hep siyasi amaçların araçları olarak kullanıldıklarını belirterek, darbelerde, terör örgütlerinde, sokaklarda sürekli olarak gençlerin bir aktör olarak yer aldığını ifade etti.

Algan şöyle konuştu:

Bizde de darbelerin hepsinde gençlere verilen bir rol vardır. Bizde gençler 60'larda kıyma makinelerinden geçirilirler, 70'lerde idam edilirler, 80'lerde bir gün sağdan bir gün soldan asılırlar, sabah solcu kahvesini vuran silah akşam sağcı kahvesini vurur.

GENÇLER İÇİN HEP "GELECEK"TEN BAHSEDİLİYOR, HALBUKİ BİZ "BUGÜN" DE VARIZ

Aslında ona bir aktörlük verilmeyen, sürekli kötücü siyasetin kurbanı ve kullanılan nesnesi olan bir zemindedir gençler. Biz ise tam tersini iddia ediyoruz. Bize hep yarından, gelecekten bahsederler. Ama biz "bugün de varız" diyoruz. Bugün de siyasal argümanlarımız var. Bugün de dünya ve Türkiye ile ilgili güzel olduğunu iddia ettiğimiz fikirlere ve o fikirleri savunabilecek argümanlara sahibiz.

Tabi ki, haddimizi aşmadan, kibre düşmeden, büyüklerimizin tecrübelerini yok saymadan yapıyoruz bunu. Kendi ayaklarımızın üstünde durabilecek aktörler olduğumuzu iddia ediyoruz biz.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE GENÇLER

PKK'nın dağda gençleri, hatta çok küçük yaşta çocukları kullandığını hatırlatan Gaye Güler de, onları kaybetmek gibi bir düşüncenin zihinlerde olmaması gerektiğini söyledi, barış sürecinin onların dağdan inmesiyle birlikte hep beraber tamamlanabileceğini belirtti.

Güler şöyle konuştu:

Dağdaki o çocuklar bizim. Onları kaybetmek gibi bir düşüncemiz olamaz bizim. Şunu tüm dünyaya göstermek lazım, bizzat o çocuklara göstermek lazım; onlar kullanılıyorlar. Siyasi hedefleri, istekleri kullanılıyor.

Bir çözüm süreci yaşıyoruz ki, inşallah selahiyete erecektir, çok da güzel gidiyor. Ancak bu sürecin devam etmesi için bizim o çocuklara ihtiyacımız var. Onlar dağdan inecekler, biz bu süreci beraber tamamlayacağız.

ÇÖZÜM SÜRECİNE EN ÇOK KARŞI ÇIKANLAR BİLE ARTIK ANLADI Kİ...

Mehmet Algan ise konuyla ilgili olarak, siyasi zeminin artık Türkiye'de çok güçlü olduğunu, silahla bir yere varılamayacağını, o dönemin kapandığını belirterek, "çözüm sürecine en çok karşı olanlar bile artık anladılar, geri dönüş yok" ifadelerini kullandı.

Algan şunları söyledi:

Artık bugün Türkiye'de şartlar çok farklı. Elinize silah almadan siyaset üretebiliyorsunuz. Türkiye'de artık siyasal zemin güçlü. Artık geri dönülemeyecek bir süreç içindeyiz. Barış sürecini en çok eleştiren insanlar bile artık bundan geri dönüş olmadığını anladılar, kabul ettiler.

Kürtler artık daha iyi koşullarda yaşamak istiyorlar. Şırnak'ın, Hakkari'nin yaylalarında yazı geçirmek istiyorlar. Daha iyi üniversitelerde okumak istiyorlar, yurtdışına çıkıp yabancı dil öğrenmek istiyorlar.

Sadece, birileri hala siyaset pazarlığında koz olarak kullanabileceklerini düşünüyorlar o kardeşlerimizi. 

*





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024