Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2190 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:06

Akıllı şehir Gaziantepte zürafa Şakir bile rahat

Büyüt
Küçült
Akıllı şehir Gaziantepte zürafa Şakir bile
Güncel Haberleri › Akıllı şehir Gaziantepte zürafa Şakir bile rahat haberi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine 8 ana başlık altında farklı teknolojik çözüm sunan Turkcellin Akıllı Şehir uygulamalarıyla bir yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlandı.

Merve Dikbaş

Turkcell ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 2013 yılında temellerini attığı ‘Akıllı Şehir Gaziantep teknoloji destekli kentsel kalkınma projesiyle bir yılda 30 milyon liralık tasaruf sağlandı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaşın ev sahipliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Turkcell teknolojisi ile Gaziantepte yaşanan dönüşüm ve ilerleyen dönemde bu işbirliği ile atılması planlanan adımlar açıklandı. 70 ilde 323 belediyede akıllı şehir uygulamaları olduğunu belirten Kocabaş “Tam kapsamlı olarak Gaziantepte bugüne kadar pek çok uygulamayı hayata geçirdik ve işbirliğimiz yeni uygulamalarla devam edecek. Hayata geçirilen tüm uygulamalarla birlikte Gaziantepte yıllık 30 milyon TLlik tasarruf sağlandı” dedi.

Yeni projelerimiz var

Kocabaş “Her geliştirdiğimiz projede çevre, kalkınma ve insanı odağımıza koyuyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bu üç odak, şehirlerimizi daha yaşanılabilir, vatandaşımızı daha mutlu hale getirecek. Bunun örneğini Gaziantepte görüyor ve bu güzel kentimizi uluslararası ‘Şehir Protokolü inisiyatifine dahil ederek dünyada örnek gösterilir konuma taşıyan Fatma Şahini ve onun nezdinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyoruz” dedi. Başkan Şahin ise “Belediye olarak kurumsal kapasitemizi ve sorun çözme kapasitemizi, geçtiğimiz 1 yıllık dönemde artırdık. Bu başarı hikayesinin oluşumunda teknolojinin büyük payı var. Turkcell işbirliği ile elektrik ve su tüketiminde ve hafriyat yönetiminde büyük tasarruf ve verimlilik sağladık. Planladığımız yeni projeler de var” diye konuştu. Gaziantepin akıllı şehir olması için yapılan projeler şöyle: Dört OSBde 900 elektrik sayacından anlık enerji tüketimi ve güç bilgileri abone bazında alınıyor. Akıllı Sayaç sayesinde elektrik şebekesindeki kaçak kullanım yüzde 90 önlendi. Can ve mal güvenliğini sağlamak için 300den fazla Belediye aracı uzaktan izleniyor.

 

Zürafa Şakirin barınağına Turkcell takibi

Avrupanın üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin en ünlü sakinlerinden olan zürafa Şakirin yaşadığı alanın ısısı Turkcellin M2M servisleriyle anlık olarak takip ediliyor. Güney Afrika kökenli Şakirin bulunduğu alanının ısısının 15 derecenin altına inmemesi gerektiğinden, yaşadığı alan sürekli kontrol altında tutuluyor. Isı 15 derecenin altına indiğinde sistem alarm veriyor ve gerekli müdahale  yapılıyor. Bu sayede 15 yaşında, 5 metre boyunda, 1.350 kilo olan zürafa Şakir, barınağında sorunsuz bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024