Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2436 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ocak 2016 - 14:11

Akademisyenlerin evine polis baskını

Büyüt
Küçült
Akademisyenlerin evine polis

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Prof. Dr. Barış Bora Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Dr. Ülkü Güney hakkında terör örgütü propagandası iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında üç akademisyenin evlerine baskın düzenlendi.

 

 

Radikalden İsmail Saymazın haberine göre; Prof. Kılıçbayın evindeki aramaya nezaret eden Eğitim Sen Bolu Şubesi Hukuk Sekreteri Zehra Kulalı Gezçicinin verdiği bilgiye göre şu an evde arama yapılıyor. Polis görevlileri Kılıçbayın bilgisayarı üzerinde de incelemelerini sürdürüyor. Kulalı, Evde ciddi bir arama yapılıyor. Barış hoca, içinde doçentlik tezleri bulunduğundan ve başkaları zarar görmesin diye imaj vermek istemedi. Şu an o da çok şaşkın. Bir kedisi omzunda, biri kucağında, bekliyor. Kedileri bile durumun vahametinin farkında. Hocayı kimseyle görüştürmüyorlar. Emekli akademisyen olan babası da imzacılar arasında. Onun durumunu bilemiyoruz dedi. Kulalı, evdeki aramadan sonra akademisyenlerin üniversitedeki odalarında da arama yapılacağını söyledi.

 

İlgili Haber Bildiriye imza atan 1128 akademisyene resen soruşturma

 

CEP TELEFONUNU DA DELİL DİYE EL KONULDU

Kılıçbayın avukatı Özaydın Çetin, soruşturmanın PKK/KCK propagandası iddiasıyla yürütülmekte olan soruşturma kapsamında şu an evdeki aramanın sürdüğünü; bilgisayarın imajlarının alındığını belirterek, cep telefonuna da delil olarak el konduğunu anlattı. Çetin, evdeki aramadan sonra Kılıçbayın arabasında ve üniversitedeki odasında arama yapılacağını ve daha sonra gözaltına alınacağını ifade etti.

 

İlgili Haber CHPden akademisyenlerle ilgili flaş bildiri





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024