Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2104 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2015 - 05:49

Ahmet Taşgetiren açıkladı... AK Partinin oyu neden düşmüyor?

Büyüt
Küçült
Ahmet Taşgetiren açıkladı... AK Partinin oyu neden
Güncel Haberleri › Ahmet Taşgetiren açıkladı... AK Partinin oyu neden düşmüyor? haberi

24 TVde yayınlanan Politik Eksen programına katılan Ahmet Taşgetiren AK Parti niye oy oranında büyük bir düşüş yaşamıyor? Çünkü toplumun kılcal damarlarına ulaşan bir sosyal politika uyguluyor. dedi.

star.com.tr-Özel

24 TVde yayınlanan Zeynep Türkoğlunun moderatörlüğünü yaptığı gazeteciler Yıldıray Oğur, Nuh Albayrak ve Ahmet Taşgetirenin konuk olarak katıldığı Politik Eksen programında partilerin seçim stratejileri tartışıldı.

Ahmet Taşgetiren partilerin seçime yönelik ekonomik vaatlerini değerlendirerek; ‘ AK Parti niye oy oranında büyük bir düşüş yaşamıyor. Çünkü toplumun kılcal damarlarına ulaşan bir sosyal politika uyguluyor. Muhalefet buna sadaka politikası diyordu ama şimdi en önemli vaatleri ekonomi alanında  dedi.

Nuh Albayrak ise muhalefetin ekonomi politikasını eleştirerek ‘Bol keseden atıyorlar. İktidara gelme oranı en az olan en çok sallıyor dedi. 

İşte programda konuyla ilgili öne çıkan açıklamalardan satırbaşları…

AK PARTİ NEDEN OY ORANINDA BÜYÜK BİR DÜŞÜŞ YAŞAMIYOR?

Ekonominin oyları etkilediği muhakkak. AK Partinin bugüne kadar aldığı oy toplumsal karşılıkta da ekonomi politikalarının etkisi olduğu biliniyor. AK Partinin bugüne kadar sosyal politikalar neler yaptı?  Bunların yeterince konuşulmadığını düşünüyorum. Şöyle bir bilgi var AK Parti neden oy oranında büyük bir düşüş yaşamıyor? Çünkü toplumun kılcal damarlarına ulaşan bir sosyal politika uyguluyor. Daha düne kadar muhalefet sadaka politikası diyordu. Ama benim bildiğim de sadaka politikasından çok öte toplumun en kılcal damarlarına, en mahrum kesimlerine ulaşan politikalar var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar anlatabilse insanı anlamda çok duygulandırıcı faaliyetler olduğunu biliyorum. Yaşlı annesine bakan evlada maaş ödüyor, engelli çocuğuna bakan anneye maaş ödüyor devlet. Evde yatalak hastaya bakım için doktor gönderiyor. Gurbetçiler için temsilcilikler oluşturulacak. Oradaki gurbetçi çocuklarının ailelerin ellerinden alınıp Hristiyan ya da diğer ailelere verilmesini engellemek için tedbirler alıyor. CHPnin ekonomik vaatlerle gündeme gelmek istiyor. İdeolojik olarak gündeme gelmek istemiyor.

BOL KESEDEN ATIYORLAR

Nuh Albayrakda muhalefetin seçmeni etkilemek için bol keseden salladığını belirterek şu yorumu yaptı; Seçim vaatleri ilk heyecanını kaybetti. Toplumda çok fazla konuşulmuyor. Meydanlara yansıması için seçimin biraz daha yaklaşması lazım. Seçim vaatlerinin gerçekleşme oranı biraz partilerin iktidara gelme olasılığıyla ters orantılı değişiyor. İktidardan uzak olan daha bol kesende atıyor. Asgari ücreti beş bin liraya kadar çıkardılar. Bu seçimde büyük küçük bütün partiler bu vaatler üzerinden yoğunlaşıyor.  AK Parti sıkı para politikasını ısrarla sürdürmeye çalışıyor. Israrla seçim politikası uygulamayacağınız sözünü duyduk. Bakan Şimşek plandan ödün vermek istemiyor. Seçimlerde AK Partinin yine iktidara geleceğini düşünüyorum.  Muhalefetin vaatlerinin tutarlılığı yoktur. Kendi içinde çelişiyor. Hem işsizliği engelleyecek hem de büyümeyi sürdürecek. Böyle bir şey mümkün mü?

EKONOMİK VAATLER PERDE İŞLEVİ GÖRÜYOR

Yıldıray Oğurda konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; Ekonomik vaatler bir tür perde görevi görüyor. Partilerin bir gelenekleri, seçmenleri var. HDP, MHP ve CHPnin oy aldığı bir kitle var. Diğer pastadaki seçmenler AK Partiyi seçti.   Bu denge nasıl bozulacak. Diğer partiler seçmenleri kendileri tanıdığın kalıbın dışına çıkarak oy almaya çalışıyor. Herkese hitap ettiklerini söylemeye çalışıyor. Ondan dolayı bu vaatler bir perde görevi görüyor. Bundan etkilecek seçmen olabilir.  Ama seçmenler bir günü kurtaracak partiye oy vermezler. Oyları çok yükseltmeyecektir. şeklinde konuştu.

***

***





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024