Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2621 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 06:06

Ağrıda aslında Erdoğana tuzak kuruldu

Büyüt
Küçült
Ağrıda aslında Erdoğana tuzak
Güncel Haberleri › Ağrıda aslında Erdoğana tuzak kuruldu haberi Diyadindeki olayı provokasyon olarak değerlendiren Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi: Roboskide olduğu gibi Ağrıdaki olay da Cumhurbaşkanı Erdoğana tuzak olarak planlandı.
Erdinç Akkoyunlu

Ağrının Diyadinde köylülerin fidan dikme şenliğine PKKlıların da katılıp HDPye oy verilmesi yönünde baskı yapacağı istihbaratı üzerine jandarmanın bölgeye gitmesi ve PKKyla çatışma çıkmasını, HDPnin barajı geçmemesi için kurgulanmış oyun olarak yorumlayanlara Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçiden tepki geldi.

Seçim sürecinde provokasyon beklendiÄŸinin altını çizen Elçi, “bunlar yapıldığında öz olarak HDP ve Kürtlere karşı olma ihtimali yüksektir, en çok darbe yiyecek parti AK Parti olduÄŸu için onu da kapsayan bir provokasyon gibi görünüyor. Provokasyonun hedefinin daha çok AK Parti olduÄŸunu düşünüyoruz. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan hedef alındı. Birileri provokasyon yapıyor.

Roboski, ErdoÄŸana tuzak olsun diye gerçekleÅŸtirildi. Cizrede, Nihat Kazanhanın vurulması da aynı tezgahtı. Orada da İçiÅŸler Bakanı Efgan Alaya ‘Polis vurmadı dedirttiler. Orda da hedef bakan ve hükümetti” ifadelerini kullandı.  PKKya “silah bırak” baskısı yapılması için anayasanın deÄŸiÅŸmiÅŸ olması gerektiÄŸinden söz eden Elçi, “Süreç 2.5 yıldır devam ediyor. Hem anayasal deÄŸiÅŸikliÄŸi, hem yasal deÄŸiÅŸiklikler konusunda daha ciddi adımlar atılsaydı toplum tek bir ağızdan PKKnın silah bırakması konusunda görüş bildirebilir ve PKKya bir dayatma yapabilirdi. Ama bölgede sürece olan inanç yitiriliyor. Eskiden barış denilince, toplumdaki karşılık en üst seviyedeydi. Son dönemde ortak açıklamaya raÄŸmen toplumda ciddi bir karşılık olmadı” dedi.

Şırnak uçmayı bekliyor

Şırnaka havaalanı yapılmasıyla bölgenin canlandığını da belirten NuÅŸirevan Elçi, “Havaalanı olması, Şırnakı Irak Kürdistanına baÄŸladı. Akrabalar birbirine kolay gidip geliyor. Ankara komÅŸu il gibi oldu.

Kürt sorununun çözülmesi için ciddi teÅŸvikler saÄŸlandı ve bölgeye özel sektör yatırımlarının hızlanması hedeflendi ancak Şırnak ÅŸu anda bakir durumda. Ä°ÅŸ dünyası, yatırımlarının güvende olduÄŸunu düşünse bölgeye gelir. Çözüm süreci daha da ilerlediÄŸinde Şırnak, havaalanı ile birlikte uçacaktır. Şırnaklı, buÄŸdayını Konyaya götürüp un yaptırıp geri getirene kadar kendi ilinde bunu yapabilecek, kaynaklar burada kalacak” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024