Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1721 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Haziran 2015 - 13:44

Abdullah Cömert davası ertelendi

Büyüt
Küçült
Abdullah Cömert davası

Davanın 4üncü duruşması bugün saat 09.00da Balıkesir 2inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Duruşmaya Abdullah Cömertin annesi Hatice Cömert ve kardeşi Adnan Cömert, çok sayıda müdahil avukat katıldı. Erzurum 2inci Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında silahlı terör örgütüne üye olma, suçu ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma suçlamalarıyla dava açması nedeniyle Abdullah Cömertin ağabeyi Zafer Cömert bugünkü duruşmaya katılamadı. Geçen davada olduğu gibi bugünkü duruşmada da ilginin az olduğu görüldü.

ADNAN CÖMERT: ARTIK TUTUKLANMASINI BEKLİYORUZ

Abdullah Cömertin kardeşi Adnan Cömert, Artık tutuklanmasını bekliyoruz. Tüm kanıtlar, ses kayıtları, ispatlamamıza rağmen olmadı. Tutuklanmasını bekliyoruz. 16 saatlik yoldan geliyoruz dedi.

Bir gazetecinin Zafer Cömerti sorması üzerine konuşan Adnan Cömert, Bizi terör ile suçluyorlar. Türkiyede adalet böyle diye yanıt verdi.

SON DURUŞMADA NE OLDU?

Geçtiğimiz 1 Nisanda, yaklaşık dokuz saat süren son duruşmada Cömert ailesinin avukatları, izlenen MOBESE görüntülerinin ardından, polis memuru A.K.nin tutuklanmasını istemişti. Mahkeme delillerin karartılma tehlikesinin olmaması, kaçma durumunun bulunmaması ve A.Knin tüm duruşmalara katılmasını gerekçe gösterip, sanığın tutuklanması talebini reddetmişti. Mahkeme yine Cömert ailesinin avukatlarının yerinde keşif isteğini, olay yeri ile ilgili yeterli fotoğraf ve görüntüler olduğu gerekçesiyle kabul etmemişti.

DAVA GÜVENLİK GEREKÇESİYLE BALIKESİRE ALINMIŞTI

Abdullah Cömert, Gezi Parkı olayları sırasıda 2 Haziran 2013te Hatayda başına isabet eden biber gazı kapsülü yüzünden yaşamını yitirmişti. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açılmıştı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğünün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava geçen yıl Temmuz ayında Hataya yaklaşık 1200 kilometre mesafedeki Balıkesire alındı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Abdullah Cömertin ölümüne neden olmakla suçlanan tutuksuz sanık polis memuru A.K. hakkında açılan ve güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ertelendi. Duruşmada, sanık polis memurunun tutuklanması talebi de reddedildi.

DHA

 

 

 


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024