Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 571 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Eylül 2022 - 07:41

ABD’li general, teröristle kol kola

Büyüt
Küçült
ABD’li general, teröristle kol
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın sınırımızdan 4 kilometre içeride PKK/YPG’li teröristlerle ortak tatbikat yapması ve hemen akabinde öldürülen iki terörist için Türkçe taziye mesajı yayımladığı skandalın ardı arkası kesilmiyor.

Türkiye'nin, terör örgütü PKK/YPG iÅŸgali altındaki Münbiç ve Tel Rifat'a harekât planından sonra ABD'nin sınırımızdaki hareketliliÄŸi de giderek artıyor.

Şırnak'ın Cizre Ä°lçesinin karşısındaki El Malikiye kasabasının sınırımıza 4 kilometre uzaklığındaki Teqil Beqil Köyünde ABD'li askerlerin ağır silahlarla PKK/YPG'li teröristlerle yaptığı ortak tatbikat tepki çekmiÅŸti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı bununla da yetinmeyip Haseki Vilayetine baÄŸlı Kamışlı Ä°lçesi yakınlarındaki Hol Kampına IŞİD saldırısında öldürülen YPG'li terörist için kendi resmi sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Michael Curilla, dün de IŞİD'li teröristler ve ailelerinin rehin tutulduÄŸu Hol Kampına bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi.

Hem de terör örgütü PKK-YPG'nin Suriye'deki tepe isimlerinden olan Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Åžahin ile birlikte. Curilla ile terörist Mazlum Kobani, Hol Kampına giderek burada IŞİD operasyonları ve alınması gereken tedbirlerle ilgili karşılıklı fikir alışveriÅŸinde bulundu.

“BÄ°RLÄ°KTE ÇALIÅžMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

60 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı Hol Kampına giden ABD'li Curilla, burada teröristlerden brifing aldıktan sonra IŞİD saldırısında öldürülen iki terörist için terörist Kobani ile buradaki diÄŸer üst düzey teröristlere baÅŸlığı dileklerinde bulundu. Curilla'nın Hol Kampına yaptığı ziyaret ve buradaki teröristlerle yaptığı görüÅŸmeye dair fotoÄŸraflar ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı resmi hesabından paylaşıldı.

 

ABD’li generalin ziyareti ile ilgili ABD’den bir açıklama gelmedi.

CENTCOM resmi açıklamasında “Kampta güvenliÄŸi saÄŸlamak ve insani koÅŸulları düzeltmek üzere DSG ile çalışmaya devam edeceÄŸiz. Hol Kampı'nda birlikte hareket etmek, IŞİD'i yenme kararlılığımızın bir iÅŸaretidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, IŞİD'lilerin tutulduÄŸu kamptaki mevcut kötü koÅŸulların terör örgütü tarafından kullanılmak istendiÄŸi ve kampta her ay 80 çocuÄŸun dünyaya geldiÄŸi ve kamptaki nüfusun yüzde 70'inin 12 yaÅŸ altı çocuklardan oluÅŸtuÄŸu kaydedildi.

Kamptaki koÅŸullardan ötürü bu çocukların “radikalleÅŸme” tehdidi ile yüz yüze olduÄŸu ifade edildi. Hol Kampı'ndaki tehdide yönelik askeri bir yöntemle çözümün mümkün olmadığına dikkat çekilirken en etkili çözümün ülkelerin vatandaÅŸlarını geri alması ve onları tekrar topluma kazandırması olduÄŸu vurgulandı.

Açıklamada Hol Kampı'nda kalanların yarısının Iraklı olduÄŸu ve Irak'ın kendi vatandaÅŸlarını alma konusunda ilerleme kaydettiÄŸi bilgisine yer verildi. Irak'ın vatandaÅŸlarını alması ve yeniden entegre etmesi durumunda, sorunun çok daha kolay çözüleceÄŸi kaydedildi. Terör örgütü de ABD'li komutanın ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD'in kaynaklarını kurutmak ve yeniden toparlanmasını önlemek için gösterdiÄŸi çabaların devam edeceÄŸi ifade edildi.

KOL KOLA GEZDÄ°KLERÄ° MAZLUM KOBANÄ° KÄ°M?

Curilla'nın Hol Kampını birlikte ziyaret ettiÄŸi gerçek adı Mustafa Abdi Bin Halil olan Suriye uyruklu Åžahin, Cilo ve Mazlum Kobani kod adlarını kullanıyor, terörist 1990 yılında PKK'ya katıldı. Abdullah Öcalan'ın “Manevi oÄŸlum” dediÄŸi terörist, 1996 yılına kadar Hakkari kırsalında çok sayıda güvenlik güçlerine yönelik kanlı baskınları yönetti.

1997-2003 yıllarında örgütün Avrupa sorumluluÄŸuna getirildi. Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasından sonra Ä°talya'da oturma izni alabilmesi için yoÄŸun çaba gösterdi. 2004 yılında Mahmur Kampı sorumluluÄŸu, devamında ise Kandil'de PKK Merkez Komite üyeliÄŸi yaptı. 2009-2012 yıllarında PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin sözde Özel Kuvvetler Biriminin başında yer aldı ve Türkiye'de turizmi hedef almak için büyükÅŸehirlerde çok sayıda bombalı saldırının emrini verdi.

Halen PKK'nın Suriye'de özel kuvvet ve istihbarat faaliyetlerinden sorumlu olan terörist Ä°çiÅŸleri Bakanlığının en çok aranan azılı teröristler listesinin 10 Milyonluk Kırmızı kategorisinde yer alıyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024