Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 448 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2022 - 03:32

ABD hava sahası Rus uçaklarına kapatıldı

Büyüt
Küçült
ABD hava sahası Rus uçaklarına
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı nedeniyle ABD'nin hava sahasını tüm Rus uçaklarına kapattığını duyurdu.

Biden, ABD Kongresinde Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ortak oturumunda ilk kez "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı.

KonuÅŸmasına Rusya-Ukrayna savaşına deÄŸinerek baÅŸlayan Biden, "6 gün önce Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, kendi tehditkar yollarında ilerleyebileceÄŸini düÅŸünerek özgür dünyanın temellerini sarsmaya baÅŸladı ama çok fena yanıldı. Ukrayna'ya girebileceÄŸini ve dünyanın boyun eÄŸeceÄŸini düÅŸündü ama hiç düÅŸünmediÄŸi bir güç duvarı ile karşılaÅŸtı. Ukrayna halkıyla karşılaÅŸtı." dedi.

Biden, Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Vladimir Zelenskiy'den halkın her kesimine kadar herkesin sonuna kadar vatanlarını savunduÄŸunu belirterek Zelenskiy'nin Avrupa Parlamentosunda yaptığı konuÅŸmasındaki "Aydınlık, karanlığı yenecek." sözlerini anımsattı ve Ukrayna'nın Washington Büyükelçisinin de Kongre'de olduÄŸunu belirtti.

Uyguladıkları yaptırımlar karşısında Rus rublesinin bugüne kadar yüzde 30 deÄŸer kaybettiÄŸine iÅŸaret eden Biden, "Bu gece Amerikan hava sahasını tüm Rus uçuÅŸlarına kapatarak Avrupalı ortaklarımıza katılıyoruz. Bu da Rusya'yı daha çok izole edip ekonomisinde daha çok baskı oluÅŸturacaktır." deÄŸerlendirmesini yaptı.

ABD'nin ve Amerikan halkının Ukrayna halkının arkasında olduÄŸunun altını çizen Biden, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Tarihimiz boyunca ÅŸu dersi öÄŸrendik: Diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediÄŸinde, daha çok kaosa yol açarlar, yollarına devam ederler. Amerika'ya ve dünyaya yönelik tehditler de artmaya devam eder. Bu nedenle NATO ittifakı 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da barış ve istikrarı güvence altına almak için kuruldu. ABD, diÄŸer 29 ülkeyle birlikte NATO'nun bir üyesidir. Bunun bir anlamı var. Amerikan diplomasisinin bir anlamı var. Amerikan çözümünün bir anlamı var."

- "Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık"

Putin'in Ukrayna'ya savaşını "önceden tasarlanmış" ve "gerekçesiz" olarak nitelendiren Biden, "Putin diplomasi çabalarını reddetti. Batı ve NATO'nun yanıt vermeyeceÄŸini ve bizi ülke içinde bölebileceÄŸini düÅŸündü. Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık." diye konuÅŸtu.

Biden, Rusya'ya karşı çok dikkatli ve kapsamlı hazırlıklar yaptıklarını belirterek Putin ile karşı karşıya gelmek için Avrupa, Asya, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Afrika'dan ülkelerle koalisyon kurduklarının altını çizdi.

Tüm dünya ile Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırısına ne tür bahaneler bulacağını paylaÅŸtıklarına iÅŸaret eden Biden, "Rusya'nın yalanlarına gerçekler ile karşılık verdik. Åžimdi tüm dünya onu yaptıklarından sorumlu tutuyor." ifadelerini kullandı.

- Rus oligarklara "peşinizden geleceğiz" mesajı

Avrupa BirliÄŸinin 27 üyesinin yanı sıra Ä°ngiltere, Kanada, Japonya, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda ve hatta Ä°sviçre'nin Rusya'yı dünyadan hiç olmadığı kadar izole ettiÄŸini kaydeden Biden, "Müttefiklerimizle birlikte ÅŸu anda güçlü ekonomik yaptırımlar uyguluyoruz. Rusya'nın en büyük bankalarını uluslararası finans sisteminden koparıyoruz. Rusya Merkez Bankasının rubleyi savunmasını engelleyerek Putin'in 630 milyar dolarlık savaÅŸ fonunu deÄŸersizleÅŸtiriyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Biden, Rusya'nın teknolojiye eriÅŸiminin de kısıtlandığını ve bunun ilerleyen yıllarda ekonomik güçlerini ve askeriyelerini zayıflatacağının altını çizerek "Bugün, bu ÅŸiddet yanlısı rejime milyarlarca dolar Rus oligarkları ve yolsuz liderlerine de sesleniyorum. ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarkların suçlarının peÅŸine düÅŸecek özel bir görev gücü kuruyor. Avrupalı ortaklarımız gibi biz de sizin yatlarınızı, lüks apartmanlarınızı, özel jetlerinizi bulup ele geçireceÄŸiz." dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024