Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1866 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Aralık 2015 - 10:30

ABD Dışişleri Bakanlığından Tahir Elçi açıklaması

Büyüt
Küçült
ABD Dışişleri Bakanlığından Tahir Elçi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Rus savaş uçaklarının Suriyede IŞİD varlığının bulunmadığı yerler yerine muhalifleri vurduğunu belirterek, Rusyanın IŞİDe yönelmesi gerektiğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında geçen hafta Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlibde bir pazar yerine, Halepin Azez ilçesi yakınlarında ise yardım malzemeleri taşıyan tırlara ve İdlibde bir ekmek fırınına düzenlediği ve onlarca sivilin ölümüne yol açan hava saldırılarıyla ilgili soruyu cevapladı.

Bu konuda çıkan haberleri takip ettiklerini fakat detayları doğrulayamayacaklarını belirten Trudeau, Rusyanın hava saldırılarını yoğunluklu olarak DAEŞin etkili olmadığı bölgelerde gerçekleştirdiğini daha önce de söyledik ifadesini kullandı.

Trudeau, Rusya IŞİD yerine muhalifleri vurdu. Rusyayı IŞİDe yönelmesi konusunda teşvik ediyoruz diye konuştu.

Sözcü, ayrıca ismi açıklanmayan bir Amerikalı bir yetkilinin geçen hafta bir haber ajansına yaptığı açıklamadaki, Türk hava sahasını Suriye sınırında ihlal ettiği için düşürülen uçağın Suriye içerisinde vurulduğuna ilişkin iddiasını doğrulamadı.

Trudeau, Türkiyeden edindiğimiz kanıtlar ve kendi kaynaklarımız Rusyanın Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini gösteriyor. İsmini belirtmeyen bir yetkilinin sözleri hakkında konuşmayacağım dedi.

ÜZGÜNÜZ

Sözcü Trudeau, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin öldürülmesi hakkındaki bir soruyu da yanıtladı. Trudeau, Bütün Türkiye vatandaşlarının barış ve saygınlık içinde yaşamasını en çok savunanlardan biri olan Tahir Elçinin trajik ölümünden dolayı derin üzüntü duymaktayız ifadesini kullandı.
Elçinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Trudeau, hızlı ve şeffaf bir soruşturma ile olaya karışanların kimliklerinin belirlenmesi ve adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Trudeau, bir soru üzerine geçen hafta Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabiusun Beşşar Esedin IŞİDe karşı yapılan operasyonlarda rol alabileceğine ilişkin sözlerine de değindi. Trudeau, ABDnin Esed hakkındaki düşünceleri değişmedi. Esed, kendi halkına varil bombalarıyla saldıran, meşruiyetini kaybetmiş bir liderdir ifadesini kullandı.

Fransız RTL radyosuna geçen hafta demeç veren Fabius, IŞİD ile mücadelede kara gücünün gerekliliğine dikkat çekmiş, Rejim güçleri de neden olmasın? değerlendirmesini yapmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024