Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2116 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2015 - 14:00

AB Bakanı Bozkır: HDP silah bıraktırsın, süreç yeniden başlar

Büyüt
Küçült
AB Bakanı Bozkır: HDP silah bıraktırsın, süreç yeniden

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de, Hendekler, barikatlar ne kadar yanlışsa bugün yapılanlar bunun yüz katı daha yanlış dedi.

Basına kapalı toplantıda Baydemir, özetle şunları söyledi:

HAYATIMIZ TEHDİT ALTINDA

Bölge yanıyor. Camiler yanıyor. UNESCO Kültür mirasına girmesi için o kadar çaba harcadığımız yapılar yanıyor. Çocuklar ölüyor. Silopide 11 cenaze buzdolabında bekliyor halen. Ben 44 yaşındayım. Hiç özgür olmadım. Gözümü darbeyle açtım. Ama tarihimizde hiç olmadık kadar kötü bir dönemden geçiyoruz. Hiç olmadığı kadar Kürt halkında bir kopuş var. İnsanlar, bize ne işiniz var parlamentoda diyorlar.

Bu bahsettiğim bir sonuçtur. Bir an önce müzakere masasına dönülmesi lazım. Hastaneler bile askeri üs durumuna getirilmiş. Kaybedecek vaktimiz yok. Bir an önce ellerin tetikten çekilmesi lazım. Eller tetikten çekilince hendekler kendiliğinden kalkacaktır. Şimdi burada konuşabiliyoruz da 2 ay sonra konuşabilecek miyiz bilmiyorum. Tahir Elçinin başına gelenleri hepimiz biliyoruz. Vekillerimiz bölgedeler ve hayatları tehdit altında. Çocuklar ölüyor ve bizim hayatımız onların hayatından daha değerli değil.

HDPYE SİNN FEIN ÖRNEĞİ

Bozkır da, Hiçbir devlet kendine doğrultulan silaha cevapsız kalmaz. Bu operasyonlar vatandaşa karşı değil, terör unsurlarına yönelik yapılıyor. Silahlardan elinizi çekin diyorsunuz, ama elinde silah olana devlet ne yapsın. Elbetteki karşılık verecek. Silah sadece devletin elinde değil karşılığını verdi.

Bozkır İrlandayı örnek göstererek, İrlandada IRA ve onun siyasi partisi masadaydı. İkisi birlikte masada kaldı. IRA silah bırakmak istemeyince oradaki siyasi parti IRAya silah bıraktırdı. Silah bıraktıran unsur siyasi parti oldu. Silahlar bırakıldı, çimentoya gömüldü ondan sonra barış sağlandı.

HDP eğer terör örgütüne silah bıraktırma konusunda baskı uygularsa tekrar sürece dönülür. Terör örgütüne silah bırakmayı sağlayabiliyorsanız beraber geleceğe güvenle bakabiliriz dedi. Bozkır, terör örgütü silah bırakmadan yeniden müzakerelere dönülmesinin zor olduğunu söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024