Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1886 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ocak 2016 - 11:45

AA: Havan topu / Başsavcılık: Yalan

Büyüt
Küçült
AA: Havan topu / Başsavcılık:

İstanbul Kurtköydeki Sabiha Gökçen havalimanında uçakların park ettiği alanda 23 Aralıkta sabaha karşı patlama olmuş, 1 görevli ölmüş, 5 uçak hasar görmüştü. PKK, havalimanına havan topuyla biz saldırdık demişti.

Devlet kuruluşu Anadolu Ajansı olayın detaylarına ilişkin bir haber yaptı. Habere göre; havalimanına 2 kilometre mesafedeki ormanlık alanda havan topunu sabitlemek için kullanılan çatal ayak bulundu; aprona 4 top atışı yapıldı. Ancak istanbul Savcılığı akşam çatal ayak bulunmadı. iddialar gerçek dışı diyerek haberi yalanladı.

İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanındaki patlamaya ilişkin soruşturmanın henüz sonuçlanmadığını ve bu hususta basına herhangi bir açıklama yapılmadığını bildirdi.

Başsavcı Fehmi Tosun imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Başsavcılığın yargı sınırları içerisindeki Sabiha Gökçen Havalimanında 23 Aralık 2015te meydana gelen ve bir vatandaşın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada haber yer aldığı belirtildi.

Havalimanındaki patlamanın nedeninin havan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı kaydedildi.

BAŞSAVCILIĞIMIZCA HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMAMIŞTIR

Açıklamada, şöyle denildi:

Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp, bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Başsavcılık açıklamasında, olayın her yönünün detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırıldığı, soruşturma sonuçlandığında ayrıca bilgi verileceği aktarıldı.

YALANLAMA HABERİ DE AADA


Başsavcılığın yalanlama haberi de yine Anadolu Ajansında yayımlandı

havantopu,saldırı,yalanlama,





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024