Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 670 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2023 - 10:46

7. gün! Can kaybı 29 bini aştı

Büyüt
Küçült
7. gün! Can kaybı  29 bini
Can kaybı artarken, arama kurtarma çalışmaları mucize kurtuluşlara sahne oluyor. Öte yandan AFAD'dan yapılan son açıklamada can kaybı sayısı 29 bin 605'e yükseldi.

Arama kurtarma çalışmaları hiç aralıksız sürerken ölü sayısının çok daha fazla artmasından endişe ediliyor. İşte deprem bölgesinden son dakika haberler...

17.12Uğur Kardaş tutuklandı

Deprem bölgesinden çektiği videodaki iddiaları asılsız çıkan MasterChef yarışmacısı Uğur Kardaş gözaltına alınmıştı. Yeni gelişmeye göre Kardaş, "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan Kahta Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklandı.

16.58Can kaybı 29 bin 605'e yükseldi

AFAD: "SAKOM'dan alınan bilgilere göre saat 15.55 itibarıyla 29 bin 605 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

AFAD: "Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 2 bin 412 deprem meydana gelmiştir."

AFAD: "Deprem bölgesindeki 147 bin 934 vatandaşımız diğer illere tahliye edilmiştir"

15.30Yağma olaylarıyla ilgili 57 tutuklama

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesinde tespit edilen 75 yağmalama olayı ile ilgili 57 kişinin tutuklandığını açıkladı. Bakan Bozdağ Ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 3'ünün tutuklandığını aktardı.

14.1110 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara verildi

 Milli Eğitim Bakanı Özer, deprem sonrası eğitime ara verilen okullarla ilgili yeni açıklamalamalarda bulundu. Özer, Ankara’da deprem bölgesindeki faaliyetlere ilişkin yaptığı açıklamada, "20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak." dedi. Özer, "10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vereceğiz. Aynı Covid döneminde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız." ifadelerini kullandı.

12.06Deprem nedeniyle barajlarda patlama oldu iddiası

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem sonrası barajların patladığı yönünde yanlış bilgi yayıldığını, Türkiye genelinde hiçbir barajda problem olmadığını, hafif çatlaklar meydana geldiğini ve bunun için de önlemlerin alındığını açıkladı.

11.32Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias deprem bölgesinde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Hatay'da deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Çavuşoğlu, "İyi komşuluk böyle günlerde belli olur. Türkiye'yi ilk arayan ve yardım teklifinde bulunan ülkelerden birisi Yunanistan. Hemen arama kurtarma ekiplerini gönderdiler" dedi. 

10.23TCG Sancaktar’da depremzedeleri ziyaret

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgelerinde hastane olarak hizmet veren Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Bayraktar’da incelemelerde bulunarak depremzedeleri ziyaret etti. Akar, TSK’nın karadan 67 uçak ve 57 helikopter ile denizden de 24 gemi ve 5 helikopter ile aktif şekilde faaliyetlere katıldığını söyledi.

09.02Yedinci günün ilk mucizesi

Depremin 7. gününde Hatay'da 35 yaşındaki Epilepsi hastası Mustafa 149. saatte enkazdan çıkarıldı.

06.45Kahramanmaraş'ta artçı sarsıntı

 AFAD: Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 3.8 büyüklüğünde artçı deprem gerçekleşti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024