Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2713 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 14:06

7 yaşındaki Keremin hayali kornea nakli

Büyüt
Küçült
7 yaşındaki Keremin hayali kornea

Merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesindeki evlerinde yaklaşık 4 yıl önce babaannesi Gülay Kaya tarafından kendisine ranza yapılırken gözüne demir çubuk batan Kerem Kaya, sağ gözünü kaybetti. O dönemde Mersinde ve çeşitli illerde birçok hastaneye götürülen 7 yaşındaki Kerem için uygulanan tedavilerden sonuç alınamadı. Aile son olarak Ankarada gittikleri özel bir göz hastanesinde çocukları için aradığı umut ışığını buldu. Burada Keremin gözünün ışık aldığını belirleyen doktorlar, acilen kornea nakli yapılması gerektiğini söyledi. Ancak hastanede kornea olmadığı için ameliyat yapılamadı.

SEVİNÇLERİ UZUN SÜRMEDİ

Çocuklarının ameliyatla yeniden görebileceğini öğrenince büyük mutluluk yaşayan ailenin sevinci uzun sürmedi. Bugüne kadar kornea bulabilmek için gösterdikleri çabadan bir türlü sonuç alamayan Kaya ailesi, yetkililerden çocuklarının yeniden görebilmesi için yardım bekliyor. Anne Derya Kaya, doktorların kornea nakli için geç kalınmaması gerektiğini söylediğini belirterek, Bugüne kadar ulaştığımız hiçbir yerden sonuç alamadık. Oğlumun ameliyatla gözünün düzeleceğini bilipte bunu yaptıramamak bizi kahrediyor. Geç kaldıkça şansımızın azaldığını söylüyorlar. Biz yetkililerden ve bağışçılardan kornea konusunda yardımlarını bekliyoruz. Oğlumun yeniden eskisi gibi görebilmesini istiyorum dedi.

BABAANNE SÜREKLİ KENDİSİNİ SORUMLU TUTUYOR

Babaanne Gülay Kaya ise, torununun bu hale gelmesinden sürekli kendisini sorumlu tuttuğunu ifade ederek, Düşündükçe gece uykularım kaçıyor. Ben dikkatli olsaydım bu hale gelmezdi. O yüzden torumun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Riskli olduğu için gittiğimiz birçok hastane bu ameliyatı yapmak istemedi. Ancak Ankaradaki doktorlar kornea nakli ile gözünün nispeten düzeleceğini söylediler. Biz bu ameliyatı yaptırmak istiyoruz. Ne kadar düzelirse bizim için o kadar iyi. Yaptıramazsak büyüdüğünde biz ona ne deriz diye konuştu.

ARKADAŞLARI ALAY ETTİĞİ İÇİN OKULA DA GİTMİYOR

Arkadaşları gözüyle alay ettiği için kayıt yaptırıldığı okula gitmeyen 7 yaşındaki Kerem Kaya ise, gününü 4 yaşındaki kardeşi Kenan ile evde oyun oynayarak ya da resim yaparak geçiriyor. Kornea nakli bekleyen küçük çocuk, Ameliyat olmak istiyorum. Yeniden eskisi gibi güzel görmek istiyorum şeklinde konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024