Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1801 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Ekim 2015 - 12:24

50 bin mülteci Türkiye yolunda

Büyüt
Küçült
50 bin mülteci Türkiye

Türkiye Suriyeden yeni bir göç dalgasına dair duyduğu endişenin ilk sinyalleri gelmeye başladı. Rusyaya ait savaş uçaklarının başta Halepin güney ve doğusu olmak üzere ılımlı muhalifler ile kentin dışında IŞİDin hkim olduğu bölgelere yoğun operasyon düzenlemesi, sonrasında da Esada bağlı güçlerin kara harekatına başlamasıyla, ilk etapta kentten ayrılmaya çalışan 70 bin kişiden 50 bininin Türkiye istikametine yönelmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

BÖYLE SÜRERSE 350 BİN KİŞİ GÖÇ EDECEK

Bölgeden alınan istihbaratlar doğrultusunda Halep ve civarına yönelik Esad güçlerinin karadan yaptığı harekta İran ve Hizbullah da destek veriyor. Türk yetkililer, havadan ve karadan operasyonun bu şiddette devam etmesi halinde Halepten hafta sonuna doğru 350 bin kişinin ayrılabileceğini, bunun büyük bir bölümünün de Türkiye sınırına dayanabileceğini belirttiler. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa da, 50 bin kişinin Türkiye yoluna döküldüğü bilgisini doğruladı. Mustafa, Hürriyete şunları söyledi:

DURUM KÖTÜLEŞECEK:

Asıl göç, Halepin güneyinden başladı. Türkmenler, kırsal ve kuzey kesimlerde. Rejim güçleri buraya ulaştığı zaman göç tehdidi daha da büyüyecek. Bayırbucak bölgesinde de şiddetli çatışmalar oluyor. Türkmendağının yanında Cebelekratta (Kürtdağı) rejim güçleri Rusyanın hava desteği ile yoğun bir operasyon başlattı. Bayırbucak Türkmenlerini de bir yandan Esad, diğer yandan da Rusya ve IŞİD vuruyor. Böyle giderse Türkmenler için durum iyice kötüleşecek. 

HAZIRLIKLAR TAMAM: AFAD

yetkilileri de Halep ve civarından yoğun göç tehdidine karşılık Hatay ve Kiliste gereken tüm önlemlerin alındığını söylediler. Cenevredeki BM ajansı İnsani Olaylar Koordinasyonu Ofisinden (OCHA) dün yapılan açıklamada çatışmalar yüzünden 35 bin civarında insanın evini terk ettiği belirtildi. OCHA Sözcüsü Vanessa Huguenin, İnsanların acilen gıda, temel barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Yardım ajanslarının havanın giderek soğumasından ötürü dışarda yaşayan aileler konusunda endişeleri artıyor diye konuştu.

RUSYADAN MUHALİF GRUPLARA AĞIR DARBE

Suriyede Esad yönetimine karşı savaşan örgütlere Amerikan yapımı tanksavar TOW füzelerinin ulaştırıldığına dair haberlerin ardından Rusya, Batı-Körfez destekli gruplara ağır darbe vurdu. Son saldırılarda Nureddin Zenki Tugayları ve Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı Birinci Sahil Tümeninin komutanları öldü. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevine (SİHG) göre önceki gün Lazkiyenin doğusundaki Cebel Akrad bölgesinde Birinci Sahil Tümeninin mevzileri havadan vuruldu. Ölen 45 kişi arasında örgütün lideri Basil Zamo da var. Yerel Koordinasyon Komiteleri ise Lazkiyede kayıpların sayısını 57 olarak verdi.

HAVADAN-KARADAN SALDIRI

Yine önceki gün Halepin güneyindeki çatışmalarda Nureddin Zenki Tugayları komutanı İsmail Nassif öldürüldü. Bu iki örgüt de ABDnin askeri yardım programlarından yararlanıyor. Halepin güneyindeki operasyonlara havadan Rusya karadan Suriye ordusu, Hizbullah, rejimin milis gücü Ulusal Savunma Güçleri, Baas Partisi üyelerinden oluşan Baas Tugayları ve Iraklı milislerle kurulan Neceba Hareketi katılıyor. Suriye ordusu ve müttefikleri önceki gün Halep kırsalında Tel Nağmus, Tel Sebıyn, El Muflese, Nasıriye, Havica ve Bakaca beldelerini kontrol altına aldı. BİLGİ NOTU Suriye ordusu, Rusya, İran ve Hizbullahın desteğiyle Halepte 16 Ekimde büyük çaplı bir operasyon başlattı. 2012den bu yana Halep merkezi olan batı kısmı Esad rejiminin, doğusu ve güney kırsalı muhaliflerin denetiminde. Şehirdeki Şehy Maksud semti ise PKK bağlantılı YPGnin denetiminde. Halepin doğusundaki kırsal kesimlerde ise IŞİDin etkinliği söz konusu. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024