Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2005 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 11:40

4 savcı ve 2 subaya tutuklama

Büyüt
Küçült
4 savcı ve 2 subaya

1 Ocak 2014te Hatay, 19 Ocak 2014te de Adanada Mühimmat ve silah taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIRlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün haklarında verilen tutuklama istemiyle yakalama kararının ardından gözaltına alınan dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, çıkarıldıkları Tarsus 2inci Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçundan tutuklanan 4 savcı Adana Kürkçüler Cezaevine, Albay Özkan Çokay ise Adana Askeri Cezaevine gönderildi.

14 SAAT SÜRDÜ

Savcılar, mahkemeye çıkarıldıkları yaklaşık 14 saat süren boyunca, 3 kez reddi hakim talebinde bulundu. Savcılar, tutuklanmalarının ardından polislerin oluşturduğu koridor içerisinde araca bindirildiği sırada, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından alkışlamaya başlandı. Yakınlarını selamlayan savcıların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. 4 savcı ana çıkış kapısından çıkarılırken, eski Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay da otopark çıkışından götürüldü.

ADALET BAKANI, BAŞSAVCININ AMİRİ DEĞİL

Mahkeme Başkanının, duruşmanın başında müvekkili Başsavcı Süleyman Bağrıyanıka Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İşlem yapma dediği halde neden yaptın? diye sorduğunu belirten avukatı Aziz Erbek, adliye çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada Adalet Bakanının, Başsavcının amiri ve yetkilisi olmadığını söyledi. Başsavcı Süleyman Bağrıyanıkın yaptığı görevde bağımsız olduğunu vurgulayan avukat Aziz Erbek, Ama Türkiyede ne savcı teminatı kalmış, ne hakim bağımsızlığı kalmış. Tamamen diz üstü çökmüş yargı, iflas etmiştir. Türk yargısını bu hale getirenlere yazıklar olsun. Gecenin bu saatinde, onlarca yıl hukukun egemen olması için görev yapmış bu insanlar, kollarına polis girip cezaevine götürülüyor. Hepimiz infial halindeyiz. Türk halkı bunu unutmamalı. Bugün egemen olanlar, yarın sanık sandalyesinde oturacağını unutmamalı dedi.

MAHKEME, HUKUKİ BİR KARAR VERMEDİ

Adliye çıkışı yaptığı konuşmada, hukuki bir açıklamada bulunmayacağını söyleyen savcıların avukatlarından Alpdeğer Tanrıverdi, Bunun sebebi ise mahkemenin hukuki bir karar vermemesidir. Hayatınız boyunca görebileceğiniz en kahraman adam, en dürüst adam Aziz Takçı ve arkasından bir senedir tanıdığım Özcan Şişman, öteki savcılar ve Albay Özkan beyi de dahil ederek söylüyorum, böyle bir savunmaya rastlanılmadı. Türk hukuk tarihinin en müthiş savunması yapıldı bugün diye konuştu.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024