Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2688 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Haziran 2015 - 05:51

3. köprüye şok engel

Büyüt
Küçült
3. köprüye şok
Güncel Haberleri › 3. köprüye şok engel haberi

Mimarlar Odasının açtığı dava sonucunda, 3. Köprünün bağlantı yollarının yapımı durduruldu. Ulaştırma Bakanlığı, jet onay olarak inşaatın hız kesmeden sürmesini sağlayacak.

Ahmet Fatih Erturan

Türkiyenin  en prestijli projelerinden biri olan 3. Köprüyü durdurmak için yeni bir gerekçe bulundu. Yapımı tamamlandığında araçların yanı sıra Yüksek Hızlı Trenin de geçebileceği Yavuz Sultan Selim Köprüsünün inşaatında sona gelinirken şok bir karar alındı. 3.Köprünün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumeli Fenerindeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odasının açtığı davada, mahkeme Kuzey Marmara Otoyolunun bu bölgeye ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013te onaylanan 1/5000lik plan tadilatını hukuka aykırı buldu. Mahkeme, plan tadilatında Çevre Düzeni Planının ihlal edildiği, ekolojinin olumsuz etkileneceği ve planın hukuka aykırı dedi.

BAKANLIK JET ONAY İSTEYECEK

İptal kararı alan Mahkeme, yol planın Çevre Bakanlığı yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını istedi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, 3. Köprünün durdurulmaması için en yakın zamanda belediyeden plana onay alınacağını ve inşaatın tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024